Napi friss

57 évesen újra kellett tanulnia járni a Vissza a jövőbe sztárjának

Michael J. Fox minden nehézsége ellenére pozitív tudott maradni.

Szem nem maradt szárazon, amikor nemrég a képregény műfaj legrangosabb eseményén, a Comic Conon találkozott egymással Michael J. Fox és Christopher Lloyd, akik az ikonikus moziban, a Vissza a jövőbe című filmben alakították Marty McFly-t és Dr. Emmett Brown professzort. A két színész hosszasan ölelte egymást, ezt pedig sokan megkönnyezték, hiszen megható látni, hogy a 83 éves Lloyd miként támogatja a nála húsz évvel fiatalabb, Parkinson-kórral küzdő kollégáját.

Sokan megkönnyezték Christopher Lloyd és Michael J. Fox ölelését (Fotó:Getty Images)

Michael J. Foxnál 29 éves korában diagnosztizálták a betegséget, 1991-ben. Csak évekkel később osztotta meg a nyilvánossággal, hogy beteg. Akkoriban nem jósoltak neki túl nagy jövőt, azt mondták az orvosok, maximum tíz éve van még a színészi szakmában, utána nem lesz képes dolgozni. A színész azonban rácáfolt erre, kisebb-nagyobb szerepeket eljátszott, főleg tévésorozatokban. Hiatalosan két évvel ezelőtt vonult vissza. Döntése előtt bevallotta, betegsége miatt memóriazavarokkal küzd, így már nem képes szöveget tanulni. Karrierének utolsó éveiben nem egyszer kellett átélnie, hogy forgatás közben nem jutott eszébe, mit is kellene mondania. És ha mindez nem lenne elég, 2018-ban, 57 éves korában találtak a gerincén egy tumort – de nem rákos daganatot –, ami gyorsan növekedett, elviselhetetlen fájdalmat okozva a színésznek. Az elváltozást végül sikeresen eltávolították, majd négy hónapos rehabilitációs kezelés következett, amely során többek között újra kellett tanulnia járni is. Élete legsötétebb időszakaként emlékszik azokra a hónapokra.

Családja körében, balról jobbra: lányai, Schuyler és Esmé, felesége, Tracy, fia, Sam és lánya, Aquinnah (Fotó: Getty Images)

A 61 éves színész mindezek ellenére optimista tudott maradni, és elfogadta, amit rámért a sors. Állapota sajnos idővel egyre rosszabb lesz, és ezzel ő is tisztában van. „Minden nap más. Egyre szűkül a köre azoknak a dolgoknak, amit meg tudok csinálni. De boldog vagyok, hogy olyan dolgokat találok a kör közepén, amik érinthetetlenek, mint például a családom és a velük töltött idő.” Pozitív életszemléletében hatalmas szerep jut szeretteinek, akik végig mellette álltak. Feleségével, Tracy Pollannel négy gyermekük van: a 33 éves Sam, a 27 éves Aquinnah és Schuyler és a legkisebb, a 20 éves Esmé. Fox és neje egyébként jó ideje egyedül élnek, legkisebb gyermekük is kirepült a családi fészekből. Az pedig jól mutatja a színész optimizmusát, hogy miután ketten maradtak feleségével, úgy kommentálta a dolgot, hogy így legalább több étel marad nekik.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!