Napi friss

Sipos Tamás – Sommelier-nek állt!

A zenész felelősségteljes alkoholfogyasztó, és szívesen kalandozik a különböző borfajták világában.

A szüreti időszak és az ősz kellős közepén a borok még nagyobb figyelmet kapnak, mint az év más szakaszában. Sipos Tamás, az Irigy Hónaljmirigy tagja is jobban szeret ilyenkor egy-egy palack jóféle nedűt kortyolgatni – kínálgatni pedig még inkább! Így történhetett, hogy a zenekar oszlopos tagja alkalmi sommelier-nek csapott fel a minap, és díjnyertes hazai borászatok remekeit mutatta be Budapesten, egy „titkos” belvárosi bortrezorban. Bár Tomi felelősségteljes és mértékletes alkoholfogyasztó, főleg azért is, mert nagy motoros, szívesen kalandozik a különböző borfajták világában.

Évtizedekkel ezelőtt más szemüvegen át tekintett az isteni nedűre, de mára már óvatos duhajként inkább a borok nyújtotta szolid gasztronómiai élményeket keresi. „Emlékszem még azokra az időkre, amikor csak a vébékát ismertük, vagyis kólával ’lazítottuk’ a vörösbort. Méghozzá tetemes mennyiségben! A 90-es évek elején persze a maiakhoz képest jelentősen gyengébb minőségű italokhoz jutottunk csak hozzá, és muszáj volt az élvezeti értéken bármivel javítani. Nagyon jó, hogy ez mára teljesen megváltozott, főleg, hogy remek magyar borok gazdagítják az egyre szélesedő hazai kínálati palettát – mondta Tomi. Az énekes nemcsak fogyasztani, de jó házigazdaként kínálgatni is szeret. Nem csoda hát, hogy örömmel fogadta el egy áruházlánc meghívását, és csapott fel alkalmi sommelier-nek a minap. – A szóda is hungarikum, és remek párosítás lehet ilyen finom magyar borok mellé, mégis azt javaslom, hogy elsősorban ne fröccsként, hanem tisztán, klasszikus borkorcsolyák, tehát sajtok, aszalt gyümölcsök vagy diófélék kíséretében fogyasszuk őket, hogy teljes legyen az ízorgia” – tanácsolta az egybegyűlteknek az énekes.

Kiemelt kép: Archív

A STORY MAGAZIN FRISS SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Kövess minket az Instagramon is!