Napi friss

Bodrogi Gyula unokája, Enikő: „Amikor megláttam a papát, elsírtam magam”

Ismert nagyszülei miatt hatalmas volt a teher a fiatal lány vállán, amikor pár hónappal ezelőtt először az X-Faktor színpadára lépett. Ráadásul akkor még más is nyomta a lelkét: nagypapája egészségi állapota miatt aggódott.

Az X-Faktor első adásában és a legutóbbi műsorban is mindenkit elkápráztatott a hangjával Bodrogi Enikő. A női mentor, Herceg Erika meg is jegyezte: bizony dolgozik a genetika, hiszen Enikő apai nagyszülei országosan ismert művészek: Voith Ági és Bodrogi Gyula.

Van B terv

Enikő még csak most érettségizett, keresi az útját, de az utóbbi időben úgy döntött, megpróbálkozik az énekesi karrierrel. „Nemrég megjelent az első dalom, az Otthagytál. Aztán megfordult a fejemben, mi lenne, ha elindulnék az X-Faktorban. Apukám azt mondta, támogat ebben, és a nagyszüleim is biztattak. Úgy voltam vele, ez jó lehetőség lehet a zenei karrierem elindításában. Persze van B tervem: jelentkeztem egyetemre is, de úgy döntöttem, majd csak egy évvel később vágok bele. Ha az X-Faktor esetleg nem sikerülne, akkor pedig dolgozhatok apu szállodájában – magyarázta a fiatal versenyző. – A nagyszüleim bár nagyon támogattak, azért féltenek is a műsortól. Azt mondták, úgy kell tekintenem az X-Faktorra, mint egy hatalmas akadályra, amit át kell ugranom. Nagyon nehéz lesz, de ha sikerül, az hatalmas lökést fog adni az életemben. Azt tanácsolták, ne sértődjek meg a kritikákon, hanem tanuljak belőlük, és koncentráljak az éneklésre. Nagypapám mindig azt mondja: minden számba bele kell halni, amíg nem halok bele, addig nem jó.”

A legrosszabbra gondolt

Enikő szereplésére júniusban egy érzelmileg kifejezetten nehéz időszakban került sor, hiszen nagypapájáért, Bodrogi Gyuláért aggódott. „Nagyon nehezen viseltem, amikor kórházba került, hiszen azért a hazai egészségügyi intézmények sajnos nem a legjobbak. Mindig azt mondjuk, csak oda ne kerüljön az ember, mert nem biztos, hogy kikerül onnan. Én ezelőtt még sohasem voltam kórházban, az első alkalom az volt, amikor a nagypapámat meglátogattam. Nem volt jó érzés. Amikor megláttam a papát feküdni a kórházi ágyán, elsírtam magam – eleveníti fel a fájó emléket Enikő. – Lelkileg ő nagyon erős, de fizikailag azért gyengül, hiszen már elmúlt 88 éves. Szerencsére most már sokkal jobban van, már újra dolgozik, őt a színpad élteti. De ott, a betegágya mellett nem csoda, hogy elérzékenyültem, hiszen ilyenkor az ember a legrosszabba is belegondol. Több héten át ott volt, és nagyon szenvedett, mert őt a közönség tartja életben. Persze a kórházban sem tudott másra gondolni, csak a visszatérésre, azt tervezgette, hogy milyen produkciókban fog részt venni, ha végre kiengedik. Nagyon felnézek rá.”

„Nagyusz a barátnőm”

Híres nagyszülei miatt Enikő a színészi pályához is vonzódik. „Már gyerekként a Disney-meséket nézve, arra gondoltam, hogy milyen jó lenne megformálni azokat a hercegnőket: játszani és énekelni is. Valahogy mindig a zenés színház vonzott. A nagymamám viszont kifejezetten féltett a színészi karriertől. Az éneklést mindig támogatta, de azt mondta, hogy színész, az ne legyek. Nagyon összetartó család vagyunk, mindent megbeszélünk egymással, és nagyon őszinték is vagyunk. Nekem Nagyusz olyan, mintha a barátnőm lenne. Olyan dolgokat is megosztok vele, amiket más biztosan nem mesélne el a nagymamájának.”

Kiemelt képek: Nagy Zoltán/fotocentral.hu; RTL Klub/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!