Napi friss

Kiderült, mit csinált az utolsó estéjén hercegként III. Károly

„Ennek egyszer meg kellett történnie” – mondta az uralkodó.

A Dumfries House nevű skót udvarház, Skócia nyugati partjaihoz közel egy hatalmas birtokon áll. Károly még hercegként aktívan részt vett a kastély megmentésében és felújításában, az ingatlan ma az új uralkodó egyik jótékonysági alapítványának tulajdonában van.

Szeptember 7-én este itt találkozott néhány barátjával és az alapítvány dolgozóival, támogatóival Károly egy fogadáson. Nem hitte volna, hogy ez lesz az utolsó estéje hercegként. Arthur Edwards királyi fotós, aki évtizedek óta kiváló kapcsolatot ápol a királyi családdal, jelent volt. „A királynő halála előtti este a Dumfries House-ban voltam a herceggel, ott vacsoráztunk, nevettünk, buliztunk. Remek este volt, majd másnap láttam, hogy mindenki gyorsan távozott. Aztán megtudtam a rettenetes hírt,  és Károly királyra gondoltam” – mesélte keddi tévéinterjúban Edwards.

Azt is elárulta, hogy egyedüli fotósként jelen volt azon a repülőgépen, mely Károly királyt és Kamilla királynét visszaszállította Skóciából Londonba. „Én voltam az egyetlen fotós a gépen. Odajött hozzám, és azt kérdezte: „Jól vagy?” Azt mondtam: „Nagyon sajnálom a veszteségét.” Mire a király: „Nos, ennek egyszer meg kellett történnie.” Aztán csak megveregette a vállamat, és elment.”

Kiemelt kép: GettyImages

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!