Napi friss

Új nevet kapott György herceg

A királynő halála mindent megváltoztatott.

Abban a pillanatban, amikor szeptember 8-án II. Erzsébet megtért teremtőjéhez, elsőszülöttjéből király lett III. Károly néven. Az új uralkodó azonnal elvesztette azokat a hercegi címeket, amelyeket addig viselt, például a walesi hercegi és a cornwalli hercegi rangokat.

Mivel ez utóbbi a mindenkori trónörökös rangja, ez jogilag és automatikusan jár, így Vilmos nagyanyja halálával nemcsak az eddig használt Cambridge, hanem Cornwalli herceg lett, felesége pedig Cornwall hercegnéje.

Másnap azonban megint minden borult, amikor III. Károly király első televíziós beszédében kijelentette, hogy örököse és felesége, Katalin megkapja Wales hercege és hercegnéje címeket, melyet ugyan a trónörökösök viselnek, de nem jár automatikusan, hanem adományozható. Károly például már rég trónörökös volt, amikor anyjától megkapta.

Mindez átírja Katalinék mindhárom gyermekének a nevét is. Eddig például cambridge-i György hercegnek hívták legidősebb fiúkat, akinek ezentúl Őkirályi fensége walesi György herceg lesz a neve, de az iskolában az egyszerűség kedvéért csak úgy szólítják majd George Wales.

Kiemelt kép: GettyImages

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!