Napi friss

Bíró Ica – Autóbalesetben veszítette el az első férjét

Legjobb barátokként váltak el a férfival, akinek a vezetéknevét máig viseli.

Régóta egyedülálló

Először tizenhét, majd huszonhét éves korában házasodott meg. „Az első férjem, Anti után vettem fel a Bíró nevet. Ő volt az első fiú az életemben, akkor azt gondoltam, az utolsó is. Elég sokáig, hat évig tartott a házasságunk. Legjobb barátokként váltunk el, és egészen a tragikus autóbalesetéig, 2007-ig nagyon jó kapcsolatban maradtunk. A második férjemről, B. Gyuláról ez már kevésbé mondható el, annak ellenére, hogy a gyerekem apja. Tíz év után sajnos méltatlan vége lett a házasságunknak, azóta sem vagyunk túl jóban. Később volt egy hosszú, 10 éves kapcsolatom is, de már jó ideje inkább egyedülálló vagyok. Rossz érzés volt csalódni, nem voltam szerencsés a szerelemben.”

Nem tagadja a korát

Ica fantasztikusan jól tartja magát. „Soha nem tagadtam a koromat, igaz nem esik jól kimondani, hogy 65 éves vagyok, de úgy vagyok vele, hogy ez csak egy szám. A biológiai korom, a fizikai és mentális egészségem sokkal fontosabb ennél. Láttam már huszonéves aggastyánt, és vannak hetven fölött is olyan fitt emberek, akik előtt megemelem a kalapomat. Hiszek abban, hogy a teremtőerőm ­akkora, mint a belevetett hitem, és minden évet azért kaptam az univerzumtól, hogy jót-rosszat tapasztaljak, fejlődjek, ­erősödjek. Ez az én karmám, erre kaptam mandátumot a Jóistentől, és tudom, hiszem, hogy minden fejben dől el, az is, hogy mennyi idősek vagyunk.”

Mi volt a titka?

Kislánya születése után, 1995-ben rukkolt elő az első tornakazettájával. „Már az általános iskolában is az egyik legjobb sportoló voltam. Tizenévesen Sydne Rome kazettájára tornáztam, könyveket olvastam, edzőkkel beszélgettem, mígnem kialakult a saját edzéstervem, amivel a várandósságom után hamar visszanyertem a szülés előtti alakomat. Mindenki azt kérdezte, hogy csináltam. 38 évesen kiadtam az első kazettámat, ami annyira sikeres volt, hogy utána azt nyolc VHS, majd DVD és két könyv is követett. Az utóbbi könyvem tartalmazza a fittség, az egészség, a kortalanság titkait is.”

Kiemelt kép: Németh Gabriella/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!