Napi friss

Így nyaral a spanyol királyi család – Alkut kötöttek a sajtóval

A spanyol királyi család vakációjának helyszínén gyakori vendég volt Károly herceg, Diana és gyermekeik is.

Ahogyan II. Erzsébet és családja minden esztendőben a skóciai Balmoral-kastélyban tölti a vakációt, úgy a spanyol királyi család, VI. Fülöp és Letícia királyné, valamint lányaik, Eleonóra és Zsófia infánsnők no és a tágabb királyi rokonság évről évre Mallorcán nyaral szeptember 15-ig. A Bourbonok pár napja meg is érkeztek a földközi-tengeri szigetre, de még mielőtt elindultak, újra megállapodtak a spanyol sajtóval. A „üzlet” nagyon egyszerű: pár alkalommal készíthetnek róluk fotókat fogadásokon, vagy ahogyan a piacon sétálnak, elhagyják a templomot a vasárnapi mise után, kirándulnak, cserébe tilos a lesifotózás, és békén hagyják őket. Ezt a megállapodást minden évben betartja mindkét fél.

Letícia királyné és Fülöp király egy mallorciai estélyen (Fotó: Getty Images)

A Bourbon-családnak egyébként két kastélya van Mallorcán. Az egyik, az Almudaina-palota a régebbi, ez Palma de Mallorcán, a Sa Seu-katedrális szomszédságában található. Ez az uralkodó, VI. Fülöp mallorcai rezidenciája, amelyet hivatalos eseményekkor ma is gyakran használ a spanyol királyi család.

A Marivent-palota egy sziklán magasodik a tengerparton (Fotó: Getty Images)

A másik a családi kastély, a sziklán magasodó, bámulatos panorámájú Marivent-palota, amelyet 1973-ban vásárolt meg a família. Egy görög mecénás, Juan de Saridakis építtette még 1923-ban, az ingatlanhoz teniszpálya, úszómedence is tartozik, valamint közvetlen lejárata van a tengerpartra.

Károly és Diana fiaikkal 1987-ben látogatta meg a spanyol királyi családot Mallorcán (Fotó: Getty Images)

A palotát övező hatalmas kertben mintegy negyvenféle, a mediterrán térségben őshonos növény, például füge-, citrom- és pálmafák szegélyezte sétányok, rózsabokrok vannak. A palotában több európai királyi család vendégeskedett már, például a nyolcvanas években Károly herceg, a brit trónörökös a feleségével, Dianával és fiaival, de a walesi herceg többször járt már itt Kamillával, és pár éve felbukkant az Obama házaspár is.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!