Napi friss

Megható sorokkal üzent Szinetár Dóra Janza Katának

Több mint 25 éve ismerik egymást. Van, hogy másfél évig nem is beszélnek, mégis szoros barátság fűzi őket egymáshoz.

Janza Kata nemrég töltötte be az 50. életévét, amiről kolléganője, Szinetár Dóra sem feledkezett meg. A színésznő Instagram-oldalán közzé tett bejegyzésében hosszasan méltatja a kerek évfordulóját ünneplő Janza Katát. „Ő királynő. Díva. A szó legszebb értelmében. Ezért játszhattam a lányát, pedig csak négy év van köztünk. De az anyám tudott lenni. NŐ tudott lenni. ANYA tudott lenni. Talán már az oviban is… Ott még nem ismertem. Furcsa dolog a ‘zenés színház’. Vannak olyan szerepek, amihez egyszerűen kell egy alkat. Neki volt. Neki van. És ahogy 25 éve tudott 50 lenni, valószínűleg 75 évesen is tud majd 50 lenni. Mert akkor is kortalan lesz. Olyan ’nemtudomhányéves’ NŐ. Igazából mindegy is, hogy igazából hány éves NŐ” – osztotta meg Szinetár Dóra.

Köszöntőjében arról is írt, hogy sokszor álltak egy színpadon, egy színházban, egy közönség előtt. „Tőle tanultam meg, hogy lehet a színpadról úgy beszélgetni a lent ülőkkel, hogy miközben az ember teljesen természetesen barátkozik a nézőkkel, mégis megtartja a méltóságát, vagy minek nevezzem azt a fura valamit, ami neki van. Mindig szerettem vele egy öltözőben lenni, mert rém szórakoztató. Úgy tud a színpadon díva lenni, hogy az öltözőben ez egy pillanatig sem jut az ember eszébe. Vicces. Nagyon. Figyelmes. Végtelen távol áll tőle minden hajtűdobáló hiszti. Sőt! Végtelen kedves és helyes ember ott és akkor is, ahol és amikor mindenki más csak magával van elfoglalva, sokszor letojva a körülötte levőket. Ő nem ilyen. Ő figyel. Mindig mindenkire. Van egy jó szava mindig mindenkihez. Jó vele egy légtérben lenni – ahogy mondani szokás.”

Szinetár Dóra kiemelte, nagyon szereti, ahogy Janza Kata az emberekről gondolkodik. „Kevés embert ismerek, akiből ennyire hiányzik az ítélkezés. Szerintem a gyerekei is azért lettek csodásak, mert ő mindig annak látta őket, bárki bármit is mondott épp rájuk. És neki lett igaza. Szeretem, ahogy elfogadja az embereket. Ahogy meg tudja látni a jót bárkiben. Ahogy a jót látja mindenkiben. Ahogy tényleg a szépre emlékezik. Nyilván ezért van, hogy az összes volt és jelen szerelme együtt ünnepli az összes születésnapját. Mert őt valahogy nem lehet nem szeretni. És haragudni sem igazán lehet rá. Mert ő a Katóka. A Janza Kató.”

Kiemelt kép: RTL Klub/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!