Napi friss

Janza Kata: „Lépést kell tartanom a fiammal!”

 A színésznő sosem a kanapén üldögélő szülők táborát erősítette, fiával minden sportot kipróbált.

Két gyermek büszke édesanyja, és szerencséje van, mert fia ugyan már önálló, de közös programokban sosincs hiány. A nyaralások alkalmával sem pihenhet, mert Samu mindig újabb kalandokba rángatja bele. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy mindig sokat jártam Samuval olyan férfias sportokat űzni, amilyeneket más anyukák inkább csak nézni szeretnek. Bevállalom azt is, hogy focizás közben beállok a kapuba, maximum sok gólt kapok, de ez engem nem zavar. A kolléganőim mindig mondták, hogy milyen vagány anyuka vagyok. Nem tudom, mikor volt olyan nyaralás, amikor tudtam nyugodtan pihenni, mert a gyerek állt felettem, és sorolta, hogy menni kell röplabdázni, vízibiciklizni, labdázni a vízben. Idén sem marad el az utazás, egy olyan tengerpartra szoktunk járni, ahol lehet zumbázni a homokban. Ami nem csupán egy csajos, hanem nagyon kemény sport is, a végére mindig vörös fejjel lihegünk.”

Régebben nem annyira szeretett odaállni zumbázni. „Nem olyan volt az alakom, de most már szívesen vállalom, mert egy mediterrán és trópusi gyógynövényekből készült kivonat segítségével gyakorlatilag koplalás nélkül sikerült leadnom 12 kilót, két számmal kisebb ruha kell mostanra. A benne lévő vadon termő bogyó, amit a népgyógyászat bélseprűnek is nevez, az emésztés beindításával kezdte a szervezetem nagytakarítását. Cukorgyilkosnak is hívják azt az indiai növényt, ami miatt sokkal kevesebb édességet kívánok. Van egy olyan májvédő is a kúrában, ami képes gátolni az emésztőenzimeket, így az elfogyasztott étel nem tud teljesen felszívódni. Lépést kell tartanom Samuval, fontos természetesen az is, hogy büszke legyen rám” – mesélte Kata. „Örülök, hogy anya jól érzi magát a bőrében, szerintem az idei zumbán irigyelni fogják sokan a parton, még a tanárok is. Sokszor mondja viccesen, hogy az ő személyiségét örököltem, ha az rámenősségről van szó. Szerintem hagyom pihenni néha, de abban igaza van, hogy ha sportokról van szó, akkor neki is mindent ki kell próbálnia, akár akarja, akár nem” – mesélte a 15 éves Samu.

A színésznő és fia között a hétköznapokban sincs vita. „Samu nagyon segítőkész, mivel nekem bolond az időbeosztásom a színház miatt, fontos, hogy a fiam tudja, hogy ha valamire nem jut időm, az nem azért van, mert elfelejtettem, vagy mert nem akartam megcsinálni. Az is jó érzés, hogy tudom, hogy számíthatok rá, segít mindenben, ha megkérem. Azt nem szereti, ha nagyjelenetet rendezek, akkor mindig megállít, lenyugtat, az instrukciót kéri, az előadást nem” – tette hozzá nevetve.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárséf különszáma!

Még kapható a Story téli különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!