Napi friss

Védelmükbe vették a kommentelők Béres Alexandrát

Azt állítják a fitneszedzőről, hogy ő áll egy Schobert Norbiékat kigúnyoló Facebook-csoport mögött.

Pénteken közölt egy cikket a Blikk, amiben egy olvasójuk, egy bizonyos Király Dávid Izmael azt állítja, hogy Béres Alexandra áll A nagy Norbiréka biznisz nevű Facebook-oldal mögött, amelyen évek óta a Schobert házaspár életmódját kifigurázó gúnyos bejegyzések találhatók. A bulvárlap arról ír, hogy olvasójuk nemrég személyesen járt utána, kik üzemeltethetik az oldalt. Röviden: Király Dávid Izmael felvette a kapcsolatot az oldal adminjaival, hogy szeretne velük együttműködni Trollfész nevű mémoldalán keresztül. (A közösségi médiában bevett gyakorlat, hogy egymástól független, de hasonló témájú oldalak megosztják egymás bejegyzéseit.) A férfi azt állítja, kapott is visszajelzést az adminoktól, akik százezer forintot kértek tőle mindezért, ő pedig elkérte az adatokat az utaláshoz. A számlatulajdonosnál legnagyobb megdöbbenésére Barna Krisztián volt feltüntetve – Béres Alexandra férjét is így hívják –, a számlához megadott telefonszám pedig a fitneszedzőhöz tartozott. Mindezt a Blikknek is megmutatta, így a lap ezután felvette a kapcsolatot Schobert Norbival, aki most értesült minderről. „Nem tudom, ezt az oldalt valóban Béres Alexandra hozta-e létre, de megtettem az összes jogi lépést a hatóságnál. Majd ők tisztázzák az igazságot” – nyilatkozta. Béres Alexandra a lapnak tagadta, hogy ő állna a Norbiékat gúnyoló oldal mögött, és elmondta, jó kapcsolatban áll kollégájával, ráadásul néhány házra laknak egymástól.

A cikk megjelenése után A nagy Norbiréka biznisz oldalán megjelent egy képernyőfotó, ami ellentmond Király Dávid Izmael egyik állításának. Azon a fotón ugyanis az látszik, hogy egy május 28-ai üzenetben ő ajánlott 100 ezer forintot az oldalnak az együttműködésért, és nem fordítva, ahogy korábban állította, így többen úgy vélik, a története csupán kitaláció. A Béres Alexandráról szóló híreket többen egyébként is hitetlenkedve fogadták. Majd’ minden kommentelő azt írja, hogy a fitneszedző egyszerűen nem ilyen személyiség, felette áll az ilyen dolgoknak, ráadásul komoly és korrekt szakember. Mások megjegyzik, nincs szüksége rá, hogy besározza a konkurenciát, hiszen ő maga is hosszú évek óta bizonyít a fitnesz világában, ráadásul elismert edző. Annak idején például ő és Schobert Norbi egyszerre szerepeltek a TV2-n futó Nagy Fogyás című műsorban, ahol a két edző csapatának tagjai versenyeztek egymással, ki tud hamarabb megszabadulni a túlsúlyától. Akadnak, akik szerint Béres Alexandrának perelnie kellene rágalmazásért és hitelrontásért.

A Nagy Fogyásban egymással versengtek (Fotó: Ványi Ákos)

Hogy kiderül-e valaha az igazság? Nem túl valószínű. A hazai hatóságok ilyen esetekben tehetetlenek, ugyanis hiába kezdenek nyomozni, csak a Facebook tudná pontosan megmondani, ki üzemelteti az oldalt. De a cégóriásnak egyrészt külföldön van a székhelye, másrészt saját szabályzat szerint működik, ami ellen ha nem vét egy felhasználó – márpedig gúny tárgyává tenni egy közszereplőt nem bűncselekmény –, akkor nemigen fognak sok energiát beleölni, hogy nyilvánosságra hozzák az oldal üzemeltetőjének személyazonosságát. A szabályzat ellen vétő oldalakat ilyen esetekben egyébként is egyszerűen csak elérhetetlenné teszik.

Kiemelt kép: RTL Klub/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!