Napi friss

Varga Patrik, A Konyhafőnök nyertese: „Keresem az alkalmat, hogy megkérjem a kezedet”

Nem tud megülni a fenekén, azt teszi, amihez kedve van. De egy valamiben biztos: megtalálta azt a lányt, akivel szeretne családot alapítani.

„Anyu, apu! Világot akarok látni! Vettem Londonba egy csak oda szóló repülőjegyet, holnap indulok” – röviden így búcsúzott el a szüleitől Varga Patrik, A Konyhafőnök idei évadának nyertese nem sokkal azután, hogy nagykorú lett. A brit fővárosban aztán rákényszerült, hogy főzzön magára, és ő volt legjobban meglepve, hogy az ételei finomak voltak, a főzés pedig kikapcsolta. Innen indult Patrik, most pedig A Konyhafőnök-cím büszke tulajdonosa. „Úgy fogtam bele, hogy csak ne elsőként essek ki, mert az nagyon ciki. Aztán a Fináléban nem is a tízmillió forintos nyeremény érdekelt, hanem át akartam élni, milyen az, amikor arany konfettieső hullik rám. Amúgy jó buli, erre emlékszem az eredményhirdetés utáni percekből, meg arra, hogy kivettem Fördős Zé kezéből a pezsgőt, és többször meghúztam – meséli a mindig vidám győri fiatalember, akit így aznap a barátnője fuvarozott haza. – Egészen pontosan egy házibuliba, ahol biztosan jól éreztem magam, mert másnap súlyos fejfájásra ébredtem.” Amint a macskajaj elmúlt, Patrik tervezgetni kezdte, mire költi a nyereményét. „Többek között utazásra, és mivel mindenevő vagyok, ahova csak megyek, mindent megkóstolok majd. Thaiföldön a sült lárvákat és csótányokat, Dél-Amerikában a lámahúst, Kubában a krokodilt. És csak olyan tengerpartra megyek, ahol magas sziklák vannak. A hobbim ugyanis a sziklaugrás, minél magasabbról, bele a tengerbe.”

„Nem tudom, holnap mit csinálok”

Ugrás közben eddig nem sérült meg. Másik hobbija a versenyszerű rollerezés, eközben már tört el a csuklója, bokája. „13 évesen kezdtem rollerezni, ma már csak hobbi, de a rollerrel együtt az előre- és a hátraszaltó még mindig napi programom – teszi hozzá Patrik, aki egy barátjával együtt azzal foglalkozik, hogy a videómegosztóra, a közösségi oldalakra az extrém sportélményeikről tesznek fel videókat. – Londonban étteremben dolgoztam, majd miután másfél évvel ezelőtt visszaköltöztem, idehaza is, pedig nem szeretem a kötöttségeket. Hogy holnap mit fogok csinálni, motorozni vagy végre ejtőernyővel ugrani, nem tudom, és ezt imádom.” Abban azért biztos: holnap is főzni fog, talán éppen paprikás csirkét vagy fehérboros kagylót spagettivel. „És az is tuti, hogy a barátnőmet, Barbarát megint kizavarom majd a konyhából. Nem jó az, ha beleszól a főzésbe. Olyan jó érzés ételt készíteni neki, majd együtt falatozni. Persze ha ő addig felszerel egy lámpát, amihez több tehetsége van, mint nekem, ám legyen!”

Gyerekkora óta ismeri kedvesét

Barbara egyébként Patrik legjobb barátjának az unokahúga. Gyerekkoruk óta ismerik egymást. „Miután hazajöttem Londonból, találkoztunk társaságban, szórakozóhelyeken, és lassan felismertük, hogy egyre komolyabbak az egymás iránti érzelmeink. Januárban költöztünk össze, saját lakásban lakunk, minkettőnknek van saját egzisztenciája. Sokat nevetünk, ugratjuk egymást, máskor pedig hajnalig beszélgetünk. És nem azért, mert ő 25, én meg 27 éves vagyok, és ez ideális kor a házasságkötésre és a családalapításra, hanem mert szeretem és vele akarom leélni az életemet. Tőle szeretnék gyerekeket, ezért pontosan tudom, hogy feleségül fogom venni. Szerintem ezt érzi, tudja ő is, sőt talán már várja is. Most a Storyn keresztül üzenem neki: keresem az alkalmat, hogy megkérjem a kezedet.”

Tíz kilót hízott

„Rácz Jenő azzal viccelt a műsorban, hogy a stressz, a nyomás miatt majd mindenki tíz kilót fogy. Nem tudom, a többiek fogytak-e vagy sem, én tíz kilót híztam. Nem zavar, majd lemegy rólam.”

Kiemelt kép: RTL Klub; Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!