Napi friss

8 titok a 80 éves Harrison Fordról – Nem Han Solo szerepére a legbüszkébb

80 éves lett minden idők egyik legnagyobb filmsztárja, akinek magánélete legalább annyira kalandos, mint a filmvásznon nyújtott alakításai.

1. Csendes és sokszor rendkívül szégyellős gyerek volt, akit iskolatársai rendszeresen bántottak, kirángattak az udvarra, rugdostak és arcon vágtak. „Aprócska gyerek voltam, és nem volt elég erőm vagy bátorságom ahhoz, hogy megvédjem magam, de végül mennyivel többre vittem náluk” – emlékezett vissza korábban a színészlegenda, aki felnőttkorára 185 centiméter magasra nőtt.

2. Kezdetben nem voltak színészi ambíciói, a főiskolán is csak azért vette fel a drámakurzust, hogy  jó jegyet szerezzen. Később Hollywoodba ment, ahol ugyan kapott egy kisebb szerepet, de mivel azt mondták neki, sosem fog a színészetből megélni, ezért inkább kitanulta az asztalosmesterséget.

3. 1998-ban ő lett az év legszexibb pasija a People magazin szerint.

4. A filmcsillag közismert természetvédő, és ez irányú tevékenysége elismeréseképpen két állatfajt, egy közép-amerikai hangyát (Peidole harrisonfordi) és egy pókot (Calponia harrisonfordi) is elneveztek róla. Sőt egy alkalommal felajánlották neki, hogy elnevezhet egy újonnan kitenyésztett lepkefajt, ő pedig a lánya, Georgia nevét választotta.

Indiana Jonesként (Fotó: Getty Images)

5. A legtöbben ugyan a Star Wars-széria Han Solójaként ismerik, de számára mégis Indiana Jones karaktere marad az örök kedvenc, erre a legbüszkébb.

6. Ford első felesége, Mary Marquardt ’64 és ’79 között boldogította a színészt, ebből a házasságból két fiuk is született. Őt követte az E.T. és a Kundun forgatókönyvírója, Melissa Mathison, aki egy fiúnak és egy lánynak is életet adott, aztán 2004-es válásukkor nem kevesebb mint 85 millió dollárt gombolt le a férjéről. Hollywood negyedik legdrágább válására Calista Flockhart színésznő jelentett gyógyírt, akivel Ford hét évvel ezelőtt, a Cowboyok és űrlények új-mexikói forgatása idején kelt egybe. Ebből a házasságból új gyermek már nem született, de Ford elmondása szerint sajátjaként szereti Flockhart előző kapcsolatából származó fiát is.

7. Talán kapuzárási pánik keríthette hatalmába a színészt, amikor 55 évesen úgy döntött, kilöveti a fülét. Egy barátján vette észre az ékszert, ami annyira megtetszett neki, hogy rögtön tudta, neki is szüksége van egyre.

8. Harrison Ford a hatvanas évek óta repül, nem csoda, hogy saját gyűjteménye is van gépekből. Szenvedélye azonban kis híján a vesztét okozta, amikor 2015-ben repülőbalesetet szenvedett Los Angelesben – egy második világháborús gépet tört össze.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!