Napi friss

A Bazi nagy görög lagzi kulisszatitkai – Toula alig merte megcsókolni Ian Millert

A nagy sikerű film harmadik részének forgatása jelenleg is zajlik Görögországban.

A jó hírt, miszerint jön a Bazi nagy görög lagzi harmadik része, Nia Vardalos jelentette be a közösségi oldalán. A mozi első részét 2002-ben mutatták be, és óriási sikert aratott az egész világon. Mindezek apropóján csokorba szedtük az ikonikussá vált film legérdekesebb kulisszatitkait.

A mozi előzménye az volt, hogy Nia Vardalos írt és rendezett egy egyszemélyes színházi előadást, amiben egybegyúrt minden vicceset és emlékezeteset, amit saját görög családja körében átélt. Az egyik ilyen előadást látta Rita Wilson, Tom Hanks felesége, majd egy hét múlva maga a színész is, akinek annyira tetszett az egész, hogy felhívta Vardalost, készítsenek az előadásból filmet. A színésznő elsőre azt hitte, valaki szórakozik vele.

Maria és Costas Portokalos, Toula szülei a filmben (Fotó: Profimedia)

Toula Portokalos – akit maga Nia Vardalos alakít – férjének, Ian Millernek a karakterét a színésznő saját férjéről mintázta, aki nem más, mint Ian Gomez, aki szintén szerepel a filmben. Ő játssza Ian Miller legjobb barátját, egyben esküvői tanúját, Mike-ot. Nia Vardalos és Ian Gomez a valódi életben 25 év házasság után, 2018-ban elváltak, korábban egy kislányt fogadtak örökbe.

Ian Miller szerepére már elsőre John Corbettet nézték ki, de eleinte úgy tűnt, a színész egyéb elfoglaltságai miatt nem tudja elvállalni. A stáb már a forgatások helyszínén, a kanadai Torontóban volt, de Ian szerepét még senkire sem osztották ki. Aztán a véletlen úgy hozta, hogy John Corbett pont abba a hotelbe sétált be, ahol Nia Vardalos és a film egyik producere arról tanácskoztak, kié legyen a filmben a férj szerepe. A színésznő és a producer azonnal leszólították a színészt, akiről kiderült, olvasta a Bazi nagy görög lagzi forgatókönyvét, nagyon tetszett neki, és végül úgy alakult, hogy épp szabad. Négy nap múlva indult a forgatás.

Nia Vardalos és John Corbett (Fotó: Profimedia)

Az egyik legemlékezetesebb rész a filmben, amikor Ian először sétál be az utazási irodába, ahol Toula dolgozik. Amikor feláll, és prospektussal kínálja a férfit, két lépés megtétele után a fején lévő headset zsinórja megfeszül, visszarántja őt, és nagy koppanással a földre esik. A valóságban Vardalos egy matracra esett, de ezt a forgatáson jelen lévő édesanyja nem tudta, és azt hitte, a lánya megsérült. Kiabálva követelte, hogy állítsák le a felvételt.

Nia Vardalos rettenetesen izgult a John Corbett-tel való csókjelenete miatt. „Sosem csináltam akkor még csókjelenetet. Emlékszem, azon gondolkodtam: ’Melyik idióta írta bele a forgatókönyvbe?’ Aztán eszembe jutott, hogy ja, én” – nyilatkozta egy későbbi interjúban.

„Én vagyok ennek a családnak a feje!” – hangzik el többször is a filmben Costas Portokalosnak, Toula édesapjának a szájából a mondat. Mire Maria, Toula édesanyja egyszer azt mondja: „A férfi a fej, de az asszony a nyak, arra fordítja a fejet, amerre csak akarja!” Ez utóbbi mondatot Nia Vardalos édesanyja íratta bele a szövegkönyvbe.

Voula, azaz Andrea Martin (Fotó: Profimedia)

A film egyik, ha nem a legszórakoztatóbb szereplője, Voula – aki szíve szerint még a vegetáriánusokat is báránysülttel etetné – a valóságban örmény származású. Nia Vardalos azonban mindenképp együtt akart dolgozni a szerepet megformáló Andrea Martinnal.

A tömegjelenetekben a Torontóban élő görög kisebbség statisztált, de Nia Vardalos rokonai is feltűnnek egy-két jelenetben.

A film óriási kasszasiker volt. Ötmillió dollárból készült, végül 241 millió dollárt termelt csak az amerikai mozikban. A film második részét 2016-ban mutatták be.

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!