Napi friss

Fogadjunk, hogy mindezt nem tudta A mi kis falunkról!

Hazánk egyik legsikeresebb sorozata, hoztunk 10 érdekességet Pajkaszegről.

1. Szifon szerepét eredetileg Józsa Imre játszotta volna, az első próbarészben még ő szerepelt. A színész halála után kapta meg a lehetőséget Debreczeny Csaba, aki eredetileg a Molnár Áron által megformált karaktert alakította volna.

2. A forgatások helyszínén, Pilisszentléleken sok helyen nincs térerő. A szünetekben a színészek bolyonganak a mobiljukkal, hogy olyan területet találjanak, ahonnan telefonálni tudnak.

3. Pajkaszeg kocsmája, ha éppen nem ott vesznek fel egy jelenetet, a forgatások alatt is üzemel, és bármikor betérhet oda a stáb egy kávéra vagy hűsítőre. Igaz, akkor a valódi, helyi kocsmárosné szolgálja ki őket.

4. Pilisszentlélekre többek között azért esett a választás, hogy Pajkaszeg helyszínéül szolgáljon, mert a falu látképén nem látszik a templomtorony. A történettel ellentétben azonban Pilisszentléleken van templom.

5. A kis völgynek, ahol a stáb dolgozik, sajátos a mikroklímája, ez pedig gyakran megvicceli a filmeseket: Budapesten sokszor még gyönyörű az idő, „Pajkaszegen” azonban már szakad az eső. Előfordult, hogy egy napot állt a stáb és várta a focipályán, hogy vége legyen a felhőszakadásnak, de végül el kellett halasztani a forgatást.

6. A sorozat legnagyobb rajongói létrehoztak egy csoportot, és egy alternatív valóságban kiosztották egymás között a szerepeket, és így élik tovább Pajkaszeg életét, amíg a televízióban nincsenek új epizódok. Van papjuk, polgármesterük. Minden sorozatbeli szereplőnek megvan az „alteregója”.

7. A Stokit alakító Szabó Győző túramotorral jár a forgatásokra, nagyon élvezi, hogy a Pilisben roboghat.

8. A sorozat Dórija, Ripli Zsuzsi kiskamaszként még egyáltalán nem volt jó csaj, a sulibulikon csak petrezselymet árult. Ez csak 16-17 éves korában kezdett megváltozni.

9. Az egyik forgatásra kis híján nem ért oda Stoki jelmeze, ugyanis a rendőrruha szállításához külön engedély kellett volna.

10. Udvaros Dorottya az egyik epizódban önvédelmi oktatást tartott a falu asszonyainak. Kevesen tudják róla, hogy egy ideig a valóságban is járt karatézni, fia pedig több küzdősportot is kipróbált, így édesanyja is jobban megismerte ezt a világot.

Kiemelt kép: RTL Klub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!