Napi friss

Akiért most mindenki rajong – 10 érdekesség a kis Lajos hercegről

Katalin és Vilmos herceg harmadik gyermeke a világ kedvence lett a platinajubileumi ünnepségek során.

1. Április 23-án délelőtt 11.01-kor született Londonban, mindössze öt órával azután, hogy szülei megérkeztek a kórházba.

2. Hétórás volt, amikor a szülei hazavitték. A kórház előtti hatalmas és zajos sajtó, valamint rajongói érdeklődés miatt Katalin mindhárom gyermekét gyorsan hazavitte a többi kismama nyugalma érdekében.

3. A teljes neve ő királyi fensége cambridge-i Lajos Artúr Károly herceg. Minden okmányában így szerepel, vezetékneve nincs, és soha nem is lesz.

4. Első szava egy női név volt: Mary.

5. A roller a kedvence, édesanyja azt mondta róla, olyan gyorsan száguld, hogy nem tud lépést tartani vele.

6. Spanyol nevelőnőjének köszönhetően, csakúgy, mint testvérei, ő is beszél spanyolul.

7. Míg testvérei kétévesen már óvodába jártak, Lajos csak háromévesen kezdte el, ennek oka a koronavírus-járvány, az óvodák ugyanis zárva voltak akkoriban. Amúgy a Louis Willcocks óvodába jár, ami egy kőhajításnyira van otthonától, a Kensington-palotától.

8. 1932-ben, amikor a királynő hatéves volt, a walesi emberek egy életnagyságú (!) játszóházat ajándékoztak neki folyóvízzel, árammal, működő konyhával és fürdőszobával, valamint nappalival és hálószobával. Ez a hatalmas ház, ami a Windsor-kastély mellett van, azóta is a királyi gyermekek, így Lajos kedvence.

9. Apja elárulta, hogy harmadszülöttje rajong az ásókért és a traktorokért. Utóbbit még csak-csak érti, előbbit nem igazán, tette hozzá Vilmos herceg.

10. Katalin hercegné árulta el, hogy Lajos kedvenc étele a cékla, főleg sütve.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!