Napi friss

Mostohaapjáról vallott Rácz Jenő

A séf tart attól, hogy előbb-utóbb eljön az az idő, amikor ő is kimegy a divatból.

Tizenhárom éves volt, amikor anyukájával és mostohaapjával Londonba költöztek, ugyanis a férfi ott kapott munkát mint konyhafőnök. „Voltak hétvégék, amikor bemehettem hozzá, és emlékszem, akkora fazekak voltak ott, mint én. Mindig belekóstolhattam az elkészült ételekbe, de otthon is lestem, amikor nekiállt főzni. És az is maradt meg bennem, milyen klassz az a világ, amiben Gábor mozog. Aztán mivel nem is voltam kimondottan jó tanuló – és nem is merült fel bennem a jogi egyetem –, így kitaláltam, hogy séf leszek – kezdte Jenő a Sunday Brunch című műsorban. Ugyan az utóbbi években hatalmas sikereket ért el – dolgozott Michelin-csillagos éttermekben, A Konyhafőnök reality állandó ítésze, és idén nyáron már a harmadik éttermét nyitja itthon –, tart attól, eljön az idő, hogy már nem lesznek rá és az ételeire kíváncsiak. – Gáborral a mai napig beszélünk. Ő mostanra már egy középkorú szakember, én most vagyok a fiatalságom javában, de 10-15 év múlva már én leszek a középkorú szakember, akit mutatóba hívnak a versenyekre – mint régi motorost.” Arra a kérdésre, tart-e attól, hogy egyszer majd kimegy a divatból, határozott igennel felel. „Minden felgyorsult a szakmában – kettőt pislog az ember, és már nem menő. Ettől picit félek.”

Kiemelt kép: RTL Klub

A Story magazin friss számát keresse az újságárusoknál!

Megjelent a Story őszi különszáma!