Napi friss

Bay Éva: „Jól beosztom a konyhapénzt”

Az egykori tévés több spórolási trükköt is bevet a mindennapokban.

Bay Éva odafigyel a pénzügyekre, legyen szó az étkezésről vagy a kertészkedésről. „Jól beosztom a konyhapénzt, nyugdíjtól nyugdíjig van egy keretem, és azt igyekszem nem átlépni. Praktikusan főzök, a maradékokat fagyasztom. Sőt! A pékárut is fagyasztom. A férjemnek a kiflit és mindig szeletelt kenyeret veszek, hogy azt is azonnal betehessem a mélyhűtőbe. Felhasználás előtt csak kiveszem a szükséges mennyiséget, és egy percre a mikrohullámú sütőbe teszem. Friss, meleg, jóízű kenyeret kapok így is. Ha mégis van olyan kenyérszelet, ami megszárad, akkor zsemlemorzsa lesz belőle. Gyakran kísérletezem új ételekkel, de ha nem ízlik, egyszerűen átalakítom őket, nem szeretek semmit sem kidobni, pazarlásnak tartom. A vízzel is spórolok. Nekem elég öt perc zuhanyzás, és nem szeretem, amikor a férjem feleslegesen folyatja a vizet. Mosogatógépet használok, az gazdaságosabb, és az esővizet is gyűjtöm, azzal locsolom a növényeket.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska

A STORY MAGAZIN FRISS SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Kövess minket az Instagramon is!