Napi friss

Berki Krisztián – Csillagaiban a hiba

Tragikusan fiatalon halt meg a focistából lett celeb, aki botrányai és életvitele miatt állandó témát szolgáltatott a sajtónak. Halála mindenkit megdöbbentett, barátai melegszívű embernek ismerték. Két kislány maradt félárván utána.

Berki Krisztián, aki idén júliusban is még csak 42. születésnapját ünnepelte volna, hosszú évek óta állandó szereplője a hazai média világának. Focistakarrierjét egy sérülés miatt hagyta abba, majd egy ideig még a labdarúgás világában tevékenykedett, aztán a médiába ugrott fejest, hogy akkora hullámokat verjen, amire csak kevesen képesek. Az első perctől élvezte, hogy a figyelem középpontjában lehet, tett is róla, hogy senkit se hagyjon hidegen a jelenléte. Nem csak a szépet és a jót mutatta, vállalta meghökkentő kijelentéseit, megosztó beszólásait. Holott barátai, és azok, akik közelről ismerték, egy emberként állították róla: melegszívű ember, és egészen más, mint ahogy azt kifelé mutatja. (Ambrus Attila, a Viszkis ebben a cikkünkben is erről beszél.) Mindenesetre médiakarrierje kezdetén, úgy tűnt, vevő rá a nagyközönség. Óriási követőtáborra tett szert, rengetegen szerették. A tévék is hamar felismerték, hogy Krisztián szerepeltetésével nem járnak rosszul. Jött az Édes Élet, a Hal a tortán, A nagy duett, majd az Ázsia Expressz – az utóbbit Ambrus Attila, a Viszkis oldalán meg is nyerte. Csillagászati összegeket keresett a tévében, számos realityműsorban szerepelt, később aztán lehetőséget kapott, hogy műsorvezetőként üljön a műsorokban: először a Fem3 Caféban, aztán a Life TV képernyőjén.

Csakhogy idővel gyülekezni kezdtek a felhők Krisztián feje fölött, csillaga leáldozóban volt. Elmaradtak a tévés feladatok, és ez az időszak egybeesett azzal, amikor 2019-ben egy 6,2 milliárd forintos áfacsalási ügy egyik érintettje lett – a vád szerint fiktív számlákat vásárolt egyik cége, hétmillió forintos kárt okozva. Végül elismerte bűnösségét, így felfüggesztett börtönre ítélték. Ezután jött az újabb botrányos ügy, amikor kiderült, ismét bíróság elé kell állnia, mert 2018-ban egy menetrendszerinti busz előtt büntetőfékezett a fővárosban. A buszban több mint 2,5 millió, Berki Krisztián bérelt Bentley-jében pedig több mint 14 millió forintnyi kár keletkezett. Ezért is felfüggesztettet kapott. De nem csak életvitele miatt kellett bíróságra járnia. Első kislánya, Nati édesanyjával is összerúgta a port, majd Hódi Pamela gyermekelhelyezési pert indított. Többévnyi huzavona után sikerült csak megegyezniük, és ez idő alatt a szülők viszonya korántsem volt felhőtlen. A sajtóban üzengettek egymásnak, folyton ment az adok-kapok, végül aztán sikerült viszonylagos békét kötniük: az a jogerős bírósági döntés született, hogy Nati másfél hetet az édesanyjával, fél hetet az édesapjával tölt.

Feleségével, Berki Mazsival (Fotó: Schumy Csaba)

Berki Krisztián számára egyedül feleségével, Mazsival való kapcsolata jelentette a boldogságot, a biztonságot, amire szíve mélyén mindenki vágyik. Egy ideig úgy tűnt, Mazsi mellett megtalálta, amit keresett. A feleség odaadóan támogatta őt, kiállt mellette. Aztán újabb fordulóponthoz érkeztek: közös kislányuk született, Emma tavaly novemberben jött világra. Csakhogy az örömteli eseményt hamar beárnyékolta a hír, hogy a pár kapcsolata tavaly év végén mélypontra került. Berki Krisztián akkor nagyon őszintén nyilatkozott erről, és azt is mondta, magát okolná először, ha nem sikerülne megmenteni a házasságát. Azt már sosem tudhatjuk meg, sikerült volna-e neki, ahogy azt sem, hogy a megannyi visszás ügye után vajon képes lett volna-e egy sokkal békésebb életet élni családja körében: megbékélve Pamelával, harmonikus életet élni Mazsival, nem utolsósorban pedig szeretetben felnevelni két kislányát.

Kiemelt kép: Korponai Tamás

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!