Napi friss

33 éves lett Hosszú Katinka – Sorsfordító éveken van túl

Összegyűjtöttük a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő életének meghatározó mérföldköveit!

1989

A későbbi bajnoknő egy gyönyörű májusi napon Pécsen látta meg a napvilágot. Akkor még senki sem sejthette, hogy egyszer hazánk egyik legeredményesebb sportolója lesz.

2012

Amikor érmes reményei ellenére a negyedik helyen végzett a londoni olimpián, az akkori edzője, Dave Salo azt tanácsolta neki: nyisson inkább kozmetikát Budapesten. Befejezte a közös munkát Salóval, bajnoki álmait azonban nem adta fel. Edzéseit a továbbiakban akkori párja, Shane Tusup irányította, akivel 2013-ban össze is házasodtak, majd 2018-ban elváltak.

2016

A riói olimpián élete legnagyobb sikerét érte el, 3 aranyéremmel és 1 ezüsttel távozott a versenyről. Tulajdonképpen ez volt az az év, amikor a megállíthatatlan Iron Lady megszületett. Az ezt követő időszakban sorra állt fel a dobogó legfelső fokára, bárhol elindult, ott győzött.

2019

Válása után újra rátalált a szerelem Gelencsér Máté személyében, aki 2022 januárjában Tenerifén megkérte Katinka kezét – látszik rajtuk, hogy nagyon boldogok. Az úszónő sporteredményei azonban korántsem csillognak olyan fényesen, mint egykor, és ezzel ő maga is tisztában van. Nemrég arról beszélt egy interjúban, hogy az úszás szempontjából ő ma már egy más ember, és távol van egykori önmagához képest. De talán most újabb fejezet kezdődik az életében: a sport mellett a családi életére koncentrálhat, és előbb-utóbb újabb mérföldkőhöz érkezik – hivatalosan is összeköti életét a vőlegényével.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!