Napi friss

Hegyi Barbara – Kalandvágyból főz

A Vígszínház művésznője szenvedélyesen szeret főzni, emellett az elmúlt időszakban új kedvtelésnek is hódol.

Kevés embert hallottam Barbaránál szenvedélyesebben és élvezetesebben beszélni (és írni) az ételkészítésről. „Számomra a főzés az egyik legkreatívabb elfoglaltság – mondja mosolyogva. – Azt élvezem igazán, ha improvizálhatok, ha kedvemre kísérletezhetek az ízekkel. A gasztronómiában a kíváncsiságom vezérel leginkább. A konyhában mindig akad új kihívás, például akkor, amikor megismerek egy új alapanyagot vagy egy új fűszert. Kalandvágyból főzök. Az ázsiai konyha különösen izgat-foglalkoztat, az ottani ízekkel rendszeresen dolgozom. Emellett az olasz konyha is nagyon közel áll hozzám.”

A színésznő, ha nem is a megszállottja az egészséges táplálkozásnak, mindig odafigyel arra, hogy milyen alapanyagokat használ. „Többnyire bevált helyeken vásárolok, bevált dolgokat veszek friss alapanyagokból. Törekednünk kell arra, hogy olyan dolgokat együnk, amire nincs ráírva, hogy mit tartalmaznak. Vagyis az élelmiszeripar által nem kezelt ennivalókat. Ma, amikor a lakosság egyre nagyobb hányada szenved valamilyen (étel)allergiában, ez az egyetlen módja, hogy valóban tudatában legyünk annak, mit fogyasztunk.”

Barbara derűsen újságolja, hogy a karanténidőszakban új hobbit talált magának. „Fűszerkertünk mindig is volt tele izgalmas növényekkel, például bazsalikommal, kakukkfűvel, zsályával, rozmaringgal, zöld korianderrel… Ezt szerettem volna kibővíteni. Nálunk a kertben rossz minőségű volt a föld, úgyhogy ez idáig fel sem merült, hogy lehetne bármit vetni, de miután megtanultam komposztálni, isteni dolgokat kezdtem el termelni.” És hogy mi az egyik kedvenc zöldséges különlegessége, az kiderül a Best új gasztronómia-különszámából.

Best Sztárok és gasztronómia – Keresse az újságárusoknál!

A különszámában ugyanúgy gondoltunk a közelgő húsvétra, mint a krumplis ételek kedvelőire, valamint a hústalanul étkezőkre. Mindezt soha nem hallott sztáros történetek színesítik.

Kiemelt kép: park kiadó/Csibi Szilvia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kapható a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!