Napi friss

Gyerekek a nyilvánosság előtt – Óriási szembenállás a hazai sztárok között

Megoszlik a hírességek véleménye arról, lehet-e mutatni csemetéiket a médiában.

Állandó témát szolgáltat a sajtóban a kérdés, hogy mivel tesz jót egy híres szülő: ha elzárja gyermekét a nyilvánosságtól, vagy épp ellenkezőleg, és bátran posztol róla a közösségi felületein. Legutóbb Rácz Jenő az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban adott hangot értetlenkedésének, amikor arról beszélt, saját oldalain miért ne tehetne majd közzé fotókat születendő kislányáról. A sztárséf azzal érvelt, hogy rengeteg civil ismerőse megteszi ugyanezt a saját gyermekével, akkor ő közszereplőként miért tenne máshogy. Jenő azt viszont elítéli, hogy reklámokban szerepeltetik a gyerekeket.

A sztárséfhez hasonlóan gondolkodik Ördög Nóra, akit rendszeresen kérdőre vonnak, amiért lánya és fia állandó szereplői közösségi oldalainak. A műsorvezető Partizánban való szereplésekor is terítékre került a téma, ahol Nóra világosan elmondta az álláspontját. Úgy véli – férjével, Nánási Pállal egyetértésben–, hogy gyerekei sosem fognak átlagos életet élni, hiszen szüleik híres emberek. Ők azt az utat választották, hogy megtanítják Micinek és Vencinek értékként kezelni a nyilvánosságot, és hogy ne lássanak bele többet, mint ami valójában. A Nánási házaspár azt szeretné, hogy az útjukon a gyerekeikkel együtt haladjanak, így a kicsiknek az a természetes állapot, hogy a kamerák és a figyelem középpontjában élik az életüket. Nóra szerint ez sokkal jobb, mintha évekkel később szembesülnének vele, hogy a szüleiket úton-útfélen felismerik. A műsorvezető már most úgy látja, hogy gyerekei tudatosabb médiafogyasztók. Arról pedig, hogy reklámokban szerepel együtt Micivel és Vencivel, azt mondta: az ebből befolyt nem kevés összeget a gyerekek iskoláztatására fordítja, vagy egy soron következő közös utazásra.

Ördög Nóra és férje nem rejtegetik a gyerekeiket (Fotó: Olajos Piroska)

Gyökeresen másképp gondolkodik viszont Bereczki Zoltán, akinek egyik lányáról sem látott még a nagyközönség fotót. És minden bizonnyal ez így is marad. Emlékezetes, a Dancing with the Stars tavalyi évadában Cooky és felesége, Debóra egyik közös produkciójában a házaspár két kisfia is megjelent. A zsűriben ülő Bereczkinek ez nagyon nem tetszett, és később részletesen is beszélt arról, hogy nem ért egyet a „médiában való gyermekmutogatással”, de azt is problémásnak tartja, ha a kicsiket a színpadi hatáskeltés miatt szerepeltetik a nyilvánosság előtt.

Bereczki Zoltán szélsőséges álláspontot képvisel a kérdésben (Fotó: Schumy Csaba)

Bereczki Zoltán saját bevallása szerint is szélsőséges álláspontot képvisel, de ez egy percig sem zavarja, ahogy Lilut sem. Az RTL Klub műsorvezetője nemrég szokatlanul keményen fogalmazott: „Nem posztolom ki őket, nem váltom pénzre és lájkra a gyerekeimet, pedig nagyon menő tartalmakat tudnék velük csinálni. Nem kell kényes tartalomnak lennie ahhoz egy gyerekről, hogy kényes tartalom legyen belőle, és olyan helyre kerüljön, ahol már nagyon más kontextusban, nagyon mást jelentsen egy nyaralós kép. Persze mindig az van, hogy én vagyok a radikális, és megítélem azokat, akik nem így tesznek, pedig ’ők csak jót akarnak a gyereküknek’. Szívem joga nem elhinni, hogy jót akarnak, mert ez csak duma, sajnos valóban nem hiszem el, erre nincs mentség, vagy ha van, az is kamu!”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!