Napi friss

Borbély Alexandra – Kalácsban verhetetlen

Cukrászmesternek ugyan nem érzi magát, kalácsot azonban már tökéletesen süt a népszerű színésznő.

Otthon, a Nyitra melletti Nagycétényben miből fogyott a legtöbb ebéd vagy vacsora után?
Borbély Alexandra: Anyukám is, a nagymamám is, de még a nagynéném is rengeteget sütöttek és sütnek még ma is. Mi olyan kalácsos család vagyunk. Túrós és lekváros kalács mindig van az asztalon. Vagy káposztás laska, sajtos perec. Anyukám sós süteményekben is remekel. A nagymamámtól a kakaós fonott kalácsot imádtuk. De a nagynénémnek is van egy specialitása, amelyet róla neveztünk el Tündi-tortának. Én a pandémia idején kezdtem el sütni. Olyan kakaós kalácsot akartam kikísérletezni, amelyből nem folyik ki a kakaó. Mert mindegyikből kifolyik. Citromos-vajas-kekszes-habos sütiben is jó vagyok, de sokkal nagyobb sikeremnek érzem, hogy már be tudom zárni a kalácsba a kakaót.

Elárulja, hogy csinálja?
B. A.: Nutellát teszek a kalácstésztába, kis gömböket készítek, aztán szorosan egymás mellé rakom őket egy magasabb tepsiben. Puffancsok lesznek, amikor megsülnek, a töltelékből pedig egy csepp sem folyik ki.

És a „tanár urat”, Nagy Ervint, a párját mivel tudja levenni a lábáról?
B. A.: Ő is mindent megeszik, ami ízletes. Semmire sem mondta még, hogy ezt nem szeretem! Főzni ugyan csak időszakosan szoktam, például ha nálunk van Lola, Ervin lánya. Neki a tejszínes, kapribogyós, tonhalas spagetti a kedvence, vagy a francia hagymaleves. De csináltam már töltött káposztát is. Megnéztem előtte négy-öt videót.

A Best Sztárok és gasztronómia különszámát keresse az újságárusoknál!

A különszámában ugyanúgy gondoltunk a közelgő húsvétra, mint a krumplis ételek kedvelőire, valamint a hústalanul étkezőkre. A Borbély Alexandrával készült teljes interjút is ott olvashatják.

Kiemelt kép: Nánási Pál

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!