Napi friss

8 ok, amiért András herceg II. Erzsébet királynő kedvenc fia

Hiába lett kegyvesztett a herceg, anyja, az uralkodó szemében mit sem változott a fiáról kialakított kép.

Bár az állítólagos kiskorúval való szexuális ügyét megúszta jelentős kártérítéssel, a botrány miatt András herceg elvesztette királyi státuszát, és vissza kellett vonulni a közélettől. Mégis ő volt az, aki a királynőt, annak kifejezett kérésére, Fülöp herceg emlékmiséjén kísérte. Nem csoda, a hírek szerint mindig is András volt Erzsébet kedvenc fia. Csokorba szedtük, mi állhat anya és fia különleges kapcsolata mögött.

  1. 104 év után András volt az első, aki már regnáló uralkodó gyermekeként született.
  2. András 1960 februárjában jött világra, a hírek szerint ez egybeesett Erzsébet és Fülöp herceg házasságának újraéledésével.
  3. Mivel a királynő fiatalon, 25 évesen lépett trónra, első két gyermekére kevés ideje jutott a rászakadt feladatok miatt. András születésekor már nyolc éve uralkodott, tapasztalatokat szerzett, így mellette és négy évvel fiatalabb öccsével, Eduárddal kiélvezhette az anyaságot, például iskolába vitte őket autóval, elment a sportnapjaikra is.
  4. Míg Károly lelkileg túl bonyolultnak, túl érzékenynek és művészinek tűnt a két lábbal a földön álló anyja szemében, addig András vicces, humoros és bátor gyerek volt. Mindent megbocsátott neki, még azt is, hogy fel-le masírozott a testőrök előtt, akiknek ilyenkor mindig tisztelegniük kellett előtte.
  5. András helikopterpilótaként részt vett a negyven évvel ezelőtti Falkland-szigeteki háborúban, amikor Argentína váratlanul elfoglalta a területet, és ténylegesen életveszélyben volt. Bár felmerült, hogy a herceg ne menjen az atlanti-óceáni hadszíntérre, de Erzsébet és András azt mondta, az adófizetők pénzén képezték ki, ha a haza hívja, menni kell. Mivel keményen harcolt, remek pilótának bizonyult, a herceg hőssé vált a nemzet és anyja szemében.
  6. Erzsébet imádta András feleségét, Sarah Fergusont, aki vad volt, humoros, tele energiával, és remekül megértette magát a királynővel. Ma Fergie és András, habár elváltak, egy fedél alatt laknak, egykori menye napi vendég Erzsébetnél.
  7. A herceg egy kőhajításnyira lakik Windsortól, a pandémia alatt, majd Fülöp herceg halála után ő volt az, aki négy gyermeke közül a legtöbb időt töltötte a királynővel.
  8. Tavaly vásárolt Erzsébetnek két kis corgi kölyökkutyát, ekkora a királynőnek már csak egy idősebb ebe maradt, így az új kutyusok új energiát és feladatot adtak az idős uralkodónak.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!