Napi friss

Weisz Fanni: „Szőlő jelben és szóban is megérti, mit kell tennie”

Sokan úgy tartják, kedvencük teljes értékű családtag, így ők is megkapnak minden törődést. Így van ezzel a 29 éves fotómodell is, aki mindent megad Szőlőnek, a kis pomerániai törpespiccnek.

Imádja a húslevest

Az automata itatóban mindig friss víz várja. Az étkezésére is nagyon odafigyel Fanni. „Betartom, hogy nem nasikáztatom agyon, persze néha kikönyörgi az ártatlan kis tekintetével. Táppal etetem, és a jutalomfalat sem maradhat el. Nagyon szereti a húslevest sárgarépával, zöldséggel és tésztával, ezzel szoktam külön kedveskedni neki.”

Fontos az egészséges alvás

Okostelefonon követheti kiskutyája pihenését. „Szőlőkének egy intelligens fekhelye van hőszabályzóval, hangszigetelővel és légkondicionálóval az egészséges alvásért és pihenésért. A funkciók okostelefonon keresztül is vezérelhetők, és az alvásmonitornak köszönhetően figyelemmel lehet követni a pihenését. Azt is jelzi, ha kevesebbet aludt vagy túlsúlyos, jelzéseket ad az egészségi állapotát illetően.”

Ruhát csak ha muszáj

Az ötéves Szőlőnek nem kell kutyaruha. „Nem minden fajtának van szüksége pluszmelegre télen, sőt vannak olyanok, amelyeknek többet ártunk, mint használunk ezzel. Legtöbbször érzelmi okokból öltöztetjük be őket, mert úgy gondoljuk, ha mi fázunk és beöltözünk, akkor kis kedvencünkkel ugyanezt kell tennünk. Persze van, amikor pusztán a divat alapozza meg ezt a döntést. Nem biztos, hogy a kutyával jó teszünk, ha hideg idő beálltával azonnal beöltöztetjük minden sétához. Én mindig megnézem indulás előtt, hogy milyen idő van. Biztonsági megoldásként viszek magammal kutyaruhát, és ha azt látom, hogy Szőlő reszket, akkor tudom, hogy fázik, és kell a kabátka.”

Jelzi a hangokat

Fanni sok mindenre megtanította már kedvencét. „Nyilván esetemben sokat segít, ha jelzi a hangokat, amiket én nem hallok meg. Például ha az ajtóm előtt állnak vagy csengetnek, esetleg ha valami veszélyt jelző hang van a környezetemben. De nagyon cuki, mert az állj, ül, fekszik felszólításokra pontosan tudja, mit kell tennie, jelben is ismeri őket, és pacsit is örömmel ad, ha kérem.”

Igazi kis hercegnő

Szőlőnek is megvannak a különleges szokásai. „Nagyon aranyos, amikor a dolga végeztével egymás után kinyújtogatja hátrafelé a lábacskáit, mint egy igazi kis hercegnő. Azt is tudja, mikor megyünk sétálni: amikor cipőt húzok, akárhol van a lakásban, azonnal megjelenik előttem, és indulásra készen áll, jelezve ezzel, nehogy otthon felejtsem, mert ő is jönni akar.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!