Napi friss

Szerelem az olimpián – Hoszteszbe szeretett bele a trónörökös

Sok szerelem szövődött az ötkarikás játékokon, például a későbbi Szilvia királyné és XVI. Károly Gusztáv király között, akik ötven éve, az 1972-es olimpián találkoztak.

Szépségét brazil anyjától, kötelességtudatát német üzletember apjától örökölte az 1943-ban született Silvia Sommerlath. A csoda szép fiatal lány, mivel több nyelven, angolul, németül, portugálul és franciául beszélt, 1972-ben, a müncheni olimpián hoszteszként dolgozott, és a jóképű, 26 éves svéd trónörökös, Károly Gusztáv mellé osztották be kísérőnek. Ott szerettek egymásba, és össze akartak házasodni.

A svéd király, a trónörökös nagyapja azonban nem egyezett bele, élt vétójogával, nem tetszett neki a „dél-amerikai nő”. Károly Gusztáv egyébként árvaként nőtt fel, csecsemő volt, amikor apja egy repülőgép-balesetben elhunyt.

Az agg uralkodó egy esztendő múlva elhunyt, a fiatal hercegből király lett, így már senki engedélyére nem volt szüksége a házassághoz. Szilvia és Károly Gusztáv 1976. június 19-én házasodtak össze, az esküvőjük előtt óriási koncertet tartottak Stockholmban, ahol az ABBA először énekelte el a Dancing Queen című slágert. Három gyermekük született: Viktória trónörökös, Károly Fülöp herceg és Magdolna hercegnő, akik eddig nyolc unokával ajándékozták meg őket.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!