Napi friss

Tíz éve szabadult a Viszkis, de még mindig nem tudni, hová lettek a milliók

A harminc fegyveres rablásért elítélt haramia hazánk legkeresettebb bűnözője volt, szabadulása óta azonban jó útra tért, és törvénytisztelő polgárként éli a mindennapjait.

A Viszkis néven elhíresült egykori bankrabló tizenkét évet töltött rácsok mögött, és éppen tíz évvel ezelőtt, 2012 január végén szabadult a sátoraljaújhelyi börtönből. Az immár kétgyermekes családapa bevallotta: öt évébe telt, mire sikerült beilleszkednie a társadalomba. „Mivel a meglévő kettős személyiségem mellett nekem már alapból is bonyolult volt az életem, így a bűn valamilyen szinten ott ólálkodott mögöttem onnantól kezdve, hogy kinyílt előttem a börtönajtó. Nyilván nem volt egyszerű dolog kibekkelni a szabadulásom után azt az öt évet úgy, hogy ne csináljak valami ostobaságot. Öntörvényű ember lévén, ez sokszor a szerencsén múlt, de dolgoztam is érte sokat, hogy beálljak ebbe a kinti rendszerbe. Rengeteg erőfeszítésembe került, hogy én is a normális emberek életét éljem” – vallotta be korábban a Borsnak Ambrus.

Fotó: Birton Szabolcs

Műhelyében rejtegeti a milliókat?

Ambrus Attila múltja és jelene a nagy nyilvánosság előtt is nyitott könyv, egy dolgot azonban soha senkinek nem árult el az egykori bankrabló: vajon hova rejtette az annak idején zsákmányolt közel 200 millió forintot. Talán valamelyik külföldi bankban lapul, netán elásta valahová? A Propaganda című műsorban egyszer viccesen megjegyezte, hogy a műhelyében, egy homokkal befedett aknafedél alá rejtette, ám ez soha nem nyert bizonyítást.

Kiemelt kép: Urbán Ádám

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!