Napi friss

Ki az a színésznő, aki Karikó Katalint játssza egy készülő sorozatban?

Sarah Paulson amerikai színésznő sokaknak ismerős lehet.

A napokban derült ki, hogy az HBO The First Shots címmel sorozatot készít a koronavírus elleni vakcinák kifejlesztéséről, amiben természetesen Karikó Katalin személye is megjelenik majd. A magyar tudóst Sarah Paulson játssza, aki az utóbbi években számtalan sikeres filmben és sorozatban bizonyította színészi képességét. A magyar nézők láthatták őt a 12 év rabszolgaság című filmben, Az aranypintyben, míg a sorozatkedvelők az Amerikai Horror Story évadaiban találkozhattak vele. Az American Crime Story: Az O. J. Simpson-ügyben nyújtott alakításért Golden Globe-díjat kapott.

A 47 éves színésznő Flordiában született, szülei korán elváltak, édesanyjával délről New Yorkba költözött, iskoláit is ott végezte. Nyíltan vállalja másságát, 2004 és 2009 között broadwayi partnerével, Cherry Jonesszal élt együtt. A kapcsolatra úgy derült fény, hogy amikor Jones Tony-díjat nyert 2005-ben, Paulson szájon csókolta a pillanat hevében ország-világ előtt. Korábban egyébként még vőlegénye is volt, ám az esküvő elmaradt. Ami a szexuális orientációját illeti, sosem sorolta be magát egyetlen kategóriába sem.

Holland Taylor és Sarah Paulson (Fotó: Getty Images)

Jelenleg a nála 32 évvel idősebb Holland Taylorral alkot egy párt – aki sokaknak a Két pasi meg egy kicsi című sorozatból lehet ismerős. Egy partin találkoztak először, később Paulson úgy nyilatkozott a pillanatról, amikor először meglátta Taylort, hogy: „Ő volt a leggyönyörűbb nő, akit valaha láttam.” A két színésznő évek óta harmonikus kapcsolatban él, a vörös szőnyegen is gyakorta megjelennek együtt, és le sem tagadhatnák, mennyire odavannak egymásért. Amikor Paulsont a köztük lévő korkülönbségéről kérdezik, igencsak dühbe gurul. „Bárki bármit mond bárkiről, akit szeretek, az tiszteletlen és kegyetlen” – nyilatkozta.

Fél a repüléstől

Sarah Paulson egyik nagy félelme, amikor repülőre kell szállnia. Viszont a különböző díjátadók, filmes bemutatók megkövetelik tőle, hogy gyakran utazzon a világban. Fóbiáját úgy kezeli, hogy felszállás előtt mindig vált néhány szót a pilótákkal.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!