Napi friss

„Legyen sokkal könnyebb az utad, mint életed volt” – Búcsú Damu Rolandtól

Küzdelmes földi élet volt megírva a sors könyvében a színész számára, így sokat edződött az utóbbi években. A koronavírus elleni csatát azonban nem tudta megnyerni.

„Legyen sokkal könnyebb az utad, mint amilyen az életed volt. Szia, Roli!” – ezekkel a szavakkal búcsúzott színészkollégája, Németh Kristóf Damu Rolandtól. Ebben a mondatban benne van az sok küzdelem, amin Damu az utóbbi években átment, és annak a reménye is, hogy a túlvilágon lelke végre megnyugodhat.

A színészt a Jóban Rosszban című sorozat tette országosan ismertté, amiben Várnagy Előd karakterét formálta meg. Azonban ez a népszerűség sem hozta meg a tartós sikert, sőt magánéleti küzdelmeiről az elmúlt időszakban többet lehetett hallani, mint művészi munkáiról. 2012 tavaszán a színészt négy és fél év börtönbüntetésre ítélték a Palácsik Tímea ellen elkövetett bántalmazás és nemi erőszak miatt. Azonban szabadulását követően sem csitultak körülötte a magánéleti botrányok. Megházasodott, gyermekük születése után azonban nem sokkal már el is váltak a feleségével, aki alkoholproblémákkal küzdött. A színész korábban a Storynak bevallotta, volt időszak, amikor ő is az ital rabja lett. „Hazamentem, belenéztem a tükörbe, és azt mondtam: ez már nem én vagyok”– emlékezett a pillanatra, amikor megpróbált új életet kezdeni, függőségektől mentesen.

Ezután könyvet írt, önálló estet készített, de az áhított elismeréseket nem kapta meg. 2018-ban konyhai kisegítőként helyezkedett el, azt mondta, ezzel többet tudott keresni, mint színészként. Damu Roland decemberben került kórházba, rövid időn belül már másodszor. Tüdejét megtámadta a koronavírus. Mélyaltatásban tartották, műtüdő lélegeztette, azonban ez sem segített. A múlt éjjel örökre itt hagyta a földi világot. Maga mondta egyszer: „Életemben sok hibát elkövettem, de az számít, hová megy az ember, nem az, hogy honnan jön.” Az az út, amire most lép, az élők számára még ismeretlen. De hisszük és kívánjuk neki, hogy ahová most tart, ott béke várja, és néhány jó szerep, amire annyira vágyott…

Kiemelt kép: Fülöp Dániel

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!