Napi friss

Jáger Gyula: „Fenyő Miki nagyon közel került hozzám lelkileg”

Egy ifjú zenészt, Jáger Gyulát hívta meg Fenyő Miki, hogy a koncertjén vele énekeljen az Erkel Színházban. A sármos fiatalember pedig nagy sikert aratott. De hogy kezd el egy fiatal zenész a retró irányába mozdulni?

Story.hu: Hogyan kerültél közel a rock and roll világához? Miért a retró lett a te műfajod?

Jáger Gyula: Amióta az eszemet tudom, ez a zene hozott lázba. A gimi végén személyesen is megismerkedtem Flipper Öcsivel, majd amikor főiskolára mentem, az elsődleges szempont az volt, hogy közel legyen a lakhelyéhez, hogy minél többet tudjak vele zenélni. Nyilván az előbb elmesélt történet, valamint a hangi adottságaim miatt ez a stílus áll hozzám a legközelebb. Amikor a színpadon ezeket a dalokat éneklem, olyan vagyok, mint hal a vízben. Mindig nagyon motivált, hogy a közönség arcára mosolyt, a szívébe pedig boldogságot varázsoljak. Ma már tudom: erre születtem.

Story.hu: Szerinted mennyire népszerű a retró a fiatalok körében?

J. Gy.: Nehéz kérdés. Teljesen megváltozott a világ. Ma már a zene, azt hiszem, nem azt jelenti a fiataloknak, mint nekem, nekünk. Nagy átlagban dalokban gondolkodnak, és nem előadókban. Háttérként hallgatják a lejátszási listákat. Nyilván ők is kevésbé, illetve jobban szeretnek egy-egy előadót, de mi halálos csatákat vívtunk egymással a kedvenceinkért. Számomra egy a fontos, hogy aki eljön meghallgatni, az jól érezze magát. Nem számít, hogy idős vagy fiatal, csak az, hogy ha hazamegy, másnap egy jó kis izomláz és egy boldog mosoly emlékeztesse a koncertre.

Story.hu: Hogyan ismerkedtél meg Fenyő Miklóssal?

J. Gy.: Öcsinek köszönhetem ezt is. Ő adta meg nekem Miki számát, majd elvittem hozzá a zenei anyagomat. Ennek már sok-sok éve.

Story.hu: Mit jelent neked, hogy téged választott ki arra, hogy fellépj vele az Erkel Színházban, a koncertjén?

J. Gy.: Egy hatalmas álmom beteljesülését. Tudod, valakivel, akit csodálsz, egy színpadon állni, és együtt énekelni vele, leírhatatlan érzés. A próbák minden percét élveztem. Sokat beszélgettünk Mikivel az elmúlt időszakban, és nagyon közel került hozzám lelkileg. Az utolsó pillanatig atyáskodva gondoskodott rólam, illetve a többi vendégről, holott ő volt a főszereplő. Egy ekkora méretű profi produkció részesének lenni hihetetlen kihívás és hatalmas elismerés. Miki élő legenda. Ezt nyilván a zenei zsenialitásának is köszönheti, valamint annak a vagány jampiságnak, hogy sosem félt 19-re lapot húzni. Így vált korszakalkotóvá. Egy ilyen ember mellett csak tanulni lehet. Az elején említettem, hogy egy álmom vált valóra. Az igazság az, hogy a mai napig ennek a hatása alatt vagyok, és azt szeretném, ha soha nem ébrednék fel.

Kiemelt kép: Kalinovits Zoltán

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!