Napi friss

Színészek, akik a Mikulás bőrébe bújtak

Ma van Mikulás napja, itt az ideje, hogy felelevenítsük, Hollywoodban kik formálták meg eddig a nagy szakállút.

Bár a Mikulást legtöbben hasonlóan – kedves, pocakos, nagy szakállú, vidám, havas subájú apóként – képzeljük el, a hollywoodi rendezőknek ettől akár szögegyenest eltérő, vadabbnál vadabb elképzeléseik is lehetnek. A filmekben lehet a Télapó civil apuka vagy épp „tapló” is, a különféle karaktereket pedig a legismertebb színészek alakítják.

Kurt Russell – Karácsonyi krónikák

A legfrissebb Mikulás-megformálás kötődik a nevéhez, 2018 novemberében mutatta be a Netflix a filmet. Az alkotást szerette a kritika és a nézők is, így egyértelmű volt, hogy jöhet belőle egy második rész is. Abban nem csupán a színész szerepel, hanem az általa alakított Mikulás feleségét a filmsztár valódi kedvese, Goldie Hawn alakítja, aki egyes vélemények szerint ellopta a show-t Mikulásné szerepében.

Billy Bob Thornton – Tapló Télapó

Az eredeti tervek szerint Bill Murray kapta volna a főszerepet, ám végül Billy Bob Thorntonra esett a választás. A színész imádja a gyerekeket, és bár abszolút otthonosan mozgott az extrém karakterek megformálása terén, a részeges Télapó szerepe próbára tette. A film vallási szempontból több okból felháborítónak tűnhet, de Thornton frappánsan védte ki a kritikákat: „Kétségtelen, hogy a filmben számos dolog van, amin fel lehet háborodni, de ami a kereszténységet illeti, emlékeim szerint Télapónak nyoma sincs a Bibliában.”

Tim Allen – Télapu

Az egyik legklasszikusabb Télapó-film a Télapu, nincs se tél, se karácsony, hogy ne adná a tévé. A filmben kevés a speciális effekt, és a megálmodott díszletnek is csupán egy részét tudták megvalósítani a készítők a szűkös költségvetés miatt. A Télapó faluját azonban szinte teljes egészében megépítették, a manók csomagolószobáján egy működő kisvasút futott keresztül. És bár mindez rengeteg kihívással járt, a legnagyobb nehézséget nem a díszlet jelentette, hanem a karácsonyi hangulat megteremtése, a film legtöbb téli jelenetét ugyanis nem stúdióban forgatták, hanem egy torontói utcában tavaszi napsütésben.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!