Napi friss

Egyre több aggasztó hír jelenik meg II. Erzsébetről – aggódnunk kellene?

A 95 éves uralkodóról mostanában szinte csak azt olvasni, hogy egészségügyi okok miatt kénytelen lemondani nyilvános szerepléseit.

Az utóbbi időben megszaporodtak II. Erzsébet egészségi állapotáról szóló híradások, és korántsem jó hírek ezek. Kezdődött azzal, hogy az uralkodónak azt tanácsolták az orvosai, mondjon le a nap végi poharazgatásról, és csak különleges alkalmakkor fogyasszon alkoholt. Ezután az egész világot bejárta a fotó, amin a királynő bottal érkezik meg a westminsteri apátságba, a brit királyi légierő tiszteletére adott szentmisére. Ahogy több orgánum is felhívta rá a figyelmet, erre 17 éve nem volt példa.

Ezt követte a Buckingham-palota hivatalos tájékoztatása, miszerint II. Erzsébet egy éjszakát kórházban töltött. A hivatalos kommüniké szerint az uralkodó csupán előzetes vizsgálatokra érkezett, és másnap délben már a rezidenciáján tartózkodott. Azt nem részletezték, milyen okból volt szükség a vizsgálatokra. Nemrég pedig arról cikkezett a világsajtó, hogy a királynő kénytelen volt kihagyni a fegyverszünet napja alkalmából tartott megemlékezést, mert meghúzta a hátát.

Fotó: Getty Images

A palota azóta azt is bejelentette: jövőre fia, Károly herceg és felesége, Kamilla képviseli az uralkodót a hivatalos eseményeken. Sokan úgy vélik, minderre azért van szükség, mert a királynő állapota romlik. Ennek némileg ellentmond egy napokban készült fotó, amin II. Erzsébet egy Range Rover hátuljában ülve két ükunokája keresztelőjére tart, és szemmel láthatóan jó egészségnek örvend.

Egyesek szerint a vele kapcsolatos hírek mögött az is állhat, hogy az uralkodó, az orvosai és a palota is azt szeretnék, hogy a királynő minél jobb egészségi állapotban legyen jövő évi platinajubileumára és a többnapos ünneplésre. 2022-ben lesz ugyanis 70 éve, hogy a trónon ül.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!