Napi friss

Palya Bea: „Beírjuk a naptárba, mikor szexelünk”

Az énekesnő meglepő őszinteséggel beszélt arról, hogyan tartják fenn párjával szexuális életüket.

A mai világ sok tekintetben a szex körül forog, az emberek többsége mégis már-már tabuként kezeli a témát a magánéletében, és kizárólag a legközelebbi barátaival beszél a házaséletéről. Azonban vannak olyan hírességek a magyar sztárvilágban, akik nyíltan, de kulturáltan elmondják, mivel tartják fenn a tüzet a párkapcsolatukban. Mert bár a hosszú távú kapcsolatokban fennállhat a veszély, hogy a szexuális élet kihűl, ellaposodik, ennek a bekövetkezése egyáltalán nem törvényszerű.

Palya Bea inspiráló ötletet osztott meg azzal kapcsolatban, miként őrizhetjük meg vagy éleszthetjük újra a szenvedélyt, az intimitást. „Házasság, család, szex, le kell porolni ezeket, újraértelmezni, és kreatívan újrateremteni – mondta a 45 éves énekesnő a Best magazinnak adott interjújában. – Beszéljünk a szexről, mégpedig a házasságban. Egészen biztos, hogy bizonyos idő után már nem megy magától, mert mindig lesz helyette más, mindig lesz, ami fontosabb. Mi a párommal létrehoztunk egy úgynevezett Szexlandet, Szexországot. Ez azt jelenti, beírjuk a naptárba, mikor utazunk oda, mikor szexelünk. Amikor belépünk ebbe a csodaországba, akkor minden erőnkkel, energiánkkal és érzésünkkel azon vagyunk, hogy csak egymásra figyeljünk. Egyébként az én definícióm a kapcsolatunkra, de akár a családra is, hogy az egy olyan életközösség, ahol mindenki növekedhet, fejlődhet, a párkapcsolatban pedig a szex ehhez a legjobb eszköz, ezért elsőbbséget élvez.”

Évtizedeken át tartó vonzalom

A 69 éves Bay Éva és férje, Marczali László közel negyven éve él házasságban. A szexuális élet alakulásáról Endrei Judit Korhatártalanul című műsorában beszélt a YouTube-on. „Húszéves koromban csodálkoztam azon, hogy egy negyvenéves házaspár még szeretkezik – mondta kacagva. – A házaséletnek működni kell a mai napig is. Ugyan én már nem vágyom olyan gyakori szexre, de megmaradt. Vonzódunk egymáshoz, tetszünk egymásnak, kellünk egymásnak, ez a mai napig működik – igaz, külön hálószobában. Az én férjem a másik hálószobában alszik, nézi a meccset, fölébred éjjel, én meg horkolok, mást néznék, hamarabb elalszom, korábban ébredek. Ő kukorékol, éjjel egykor még tévézik, én már addigra öt órát aludtam. Jó, ha az ember ki tudja pihenni magát külön, aztán más kérdés, hogy összebútorozunk, áthozza a párnáját. Ez kell, hogy működjön, és fontos, hogy fenn is tudjuk tartani azt, hogy kellünk egymásnak még mindig.”

Bay Éva és férje, Marczali László (Fotó: Olajos Piroska)

 

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!