Napi friss

55 éves lett Sophie Marceau, a tiniből lett világsztár

Nem jósoltak neki túl sok jövőt színésznőként, ő azonban rácáfolt a kétkedőkre.

A napokban ünnepelte születésnapját a francia színésznő, aki az 1980-as Házibulival robbant be és lett egyik napról a másikra már 14 évesen ünnepelt sztár. Máig rajongás övezi, holott karrierje kezdetén nem bíztak a tehetségében.

A legenda szerint a film ötlete 1980-ban született: Danièle Thompson forgatókönyvíró egy megbeszélésről tért haza, amikor a nappaliba lépve azt látta, hogy mécsesek égnek, zene szól, és tizenkét éves lánya az osztálytársa nyakába csimpaszkodva lassúzik. Egy tucat felsős tanuló volt még ott, táncoltak, csókolóztak. Három héttel később lerakta a Házibuli forgatókönyvét filmgyári főnöke elé.

Fotó: Getty Images

Bájos, szerethető főszereplőt kerestek a főhősnő, Vic szerepére. Sophie Maupu akkor egy vidéki iskolában tanult. Kilencéves volt, amikor a szülei elváltak, anyja egy szupermarketben, három műszakban dolgozott, a papa kamionsofőrként rótta az utakat. A lányka nyári munkát keresett, de nem talált, anyja végül egy apróhirdetésben figyelt fel a castingügynökség felhívására, amiben egy tinifilmhez kerestek szereplőket. Sophie fotóit látva behívták, de túl magasnak találták. „Arra ne számíts, hogy felvesznek” – mondták neki. A bája, szépsége azonban megfogta a rendezőt, aki lecserélte addigi kiszemeltjét, Sophie Maupu-ből pedig Marceau lett, és pár hónap múlva világsztár.

 

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!