Napi friss

Emléktáblát kapott Rodolfo Budapesten – Gálvölgyi János is ott volt az avatáson

110 éve született a legendás bűvész, akinek szülőházánál avattak emléktáblát. Az eseményen az illuzionista lánya, Gálvölgyi János felesége, Judit mondott beszédet.

Nagyobb csoportosulás gyűlt össze múlt szombaton a fővárosi VIII. kerületben, a József utca és a Nagy Fuvaros utca sarkán, ahol leleplezték a márványtáblát, ami ezt hirdeti: „Ebben a házban született 1911. május 16-án Rodolfo bűvész (Gács Rezső), kiváló és érdemes művész.”

A művész szülőháza a Nagy Fuvaros és a József utca sarkán található a VIII. kerületben (Fotó: Baku György)

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy város, és benne egy utca: Nagy Fuvaros, és az utcában, Budapesten lakott egy kisfiú szoba-konyhás lakásban a testvéreivel meg a szüleivel. Egy szép napon aztán ez a kisfiú találkozott egy kínai gyöngyárussal, mert ilyenek már akkor is voltak Budapesten, akitől megtanult egy bűvészmutatványt. Másnap ezt mutatta be a barátainak” – kezdte édesapjának történetét Gálvölgyi Judit, aki elmesélte, a kis Gács Rezsőt ekkor fedezte fel Ódry Zuárd: felkarolta, és elindította a karrierjét.

A bűvész lánya mondott beszédet (Fotó: Baku György)

Gálvölgyi János felesége így emlékezett: „Nekem édesapám nemcsak az édesapám volt, hanem a legjobb barátom is. Nagyon bíztam benne. Azt kell mondanom, hogy volt az életemnek olyan szakasza, amikor jobban bíztam benne, mint saját magamban.”

Farkasházy Tivadar és  Gálvölgyi János a ceremónia előtt beszélgettek egymással (Fotó: Baku György)

Az eseményen természetesen jelen voltak a Gálvölgyi család tagjai, és tiszteletét tette Farkasházy Tivadar is.

Kiemelt kép: Baku György

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!