Külföldi sztár

„Itt lenne az ideje, hogy teljesen normálisnak tekintsük, ha férj és feleség külön szobában alszanak”

Sarah Jessica Parker, Cameron Diaz és Gwyneth Paltrow egészen különleges módját választotta az együtt élésnek.

Cameron Diaz a napokban már a kilencedik házassági évfordulóját ünnepelte élete párjával, Benji Maddennel, és meglepő dolgot árult el a mindennapjaikról. „Itt lenne az ideje, hogy teljesen normálisnak tekintsük, ha férj és feleség külön szobában alszanak. Nálunk ez van: ez az én váram, az a te várad, én a saját ágyamban alszom, te pedig a tiédben. A kettő között pedig van egy háló, ahol szexi dolgokat csinálunk. És persze ott a rengeteg közös családi tér, ahol a napjainkat együtt töltjük” – fejtegette az 51 éves színésznő nemrég egy podcastadásban.

Éjjeli baglyok és hajnali pacsirták

Cameron szerint ez a hosszú boldog párkapcsolat titka, és rengetegen egyetértenek vele nemcsak a sztárkollégák, de a szakemberek közül is. Miközben afféle kimondatlan társadalmi elvárás, hogy a házastársak a nászéjszakától kezdve életük végéig aludjanak együtt a hitvesi ágyban, sokszor pont ez a kényszer járul hozzá a kapcsolat megromlásához. Hiszen mindenkinek mások az alvási szokásai, a bioritmusa, az elvárásai, és gyakran előfordul, hogy épp a párunk miatt nem tudjuk rendesen kialudni magunkat. Például mert horkol, sokat forgolódik, szeret sokáig olvasni vagy laptopozni az ágyban, és sokáig égeti az olvasólámpát, többször kimegy pisilni, netán beszél álmában. Az egyik éjjeli bagoly, a másik korán kelő, az egyik melegben szeretne aludni, a másik hűvös hálószobára vágyik, és így tovább. Alvásszakértők szerint az lenne a legjobb, ha mindenki a lehető legkényelmesebben tölthetné az éjszakáit, hogy tényleg kipihenten ébredjen reggel. Ha a párok az igényeiket csak túlzott kompromisszumok árán tudják összehangolni, akkor sokkal jobb megoldás a külön hálószoba. „Nem kellene furcsán nézni azokra, akik a külön alvást választják, és rögtön azt feltételezni, hogy valami baj van a házasságukkal. Ellenkezőleg, lehet, hogy épp ettől működik sokkal jobban!” – állítja a szakember.

Victoria Beckham rendetlensége az őrületbe kergeti a férjét (Fotó: Archív)

Beckhamék rég elváltak volna…

Nem Cameron az egyetlen híresség, aki nyíltan beszélt e megoldás előnyeiről. Korábban például Helena Bonham Carter mesélt arról, miért aludtak külön volt párjával, Tim Burtonnel. „Szörnyen horkol, amivel az őrületbe kergetett. Minden módszert kipróbáltunk, de semmi nem segített, mivel orrsövényferdülése van, amit megműttetni pedig nem akart” – árulta el annak idején a színésznő. Végül nem ezért váltak el, de arra lenne egy fogadásunk, hogy a filmrendező jelenlegi párja, Monica Bellucci, is a külön hálószobára szavaz. Ahogyan a Beckham házaspár is, akik nemcsak más helyiségben, de palotának is beillő otthonuk eltérő két szárnyában hajtják álomra a fejüket. Ennek többek közt az is oka, ami a David Beckham életéről nemrég készült dokumentumfilmből is kiderül: hogy az exfocista betegesen rendmániás, míg felesége kifejezetten rendetlen. Az ő szobájában halmokban állnak a ruhák és más holmik, férje viszont képtelen elaludni, amíg nincs mindenütt elvágólagos rend, még a másnapi ruháját is akkurátusan szépen kikészíti, vállfára akasztva.

Gwyneth Paltrow és Brad Falchuk heti 3 éjszakát tölt együtt (Fotó: Getty Images)

A romantikának is jót tesz

A nem mindennapi megnyilvánulásairól híres Gwyneth Paltrow – aki sokáig egy fedél alá költözni sem akart jelenlegi férjével, Brad Falchukkal – a külön alvás egy másik fontos aspektuséra is rámutat. „A párok sokkal könnyebben ráunnak egymásra, ha minden éjszakát együtt töltenek. Mi csak heti három alkalommal alszunk együtt, így frissen tartjuk a vágyat és a romantikát. Egy csomó régóta házasságban élő ismerősünk azt mondta, bárcsak ők is kezdettől ezt tették volna” – mesélte a színésznő. Sarah Jessica Parker is csak ajánlani tudja a szóló alvást. „Amikor a gyerekek kicsik voltak, folyton bemásztak az ágyunkba, és valamelyikünket kitúrták. Aztán megszoktuk, hogy külön szobában töltjük az éjszakát, és rájöttünk, mennyi előnye van, mert teljesen eltérő a bioritmusunk” – mondta férjéről, Matthew Broderickről, akivel – talán ennek is hála – már 27 éve házasok.

Salma Hayek és a madara (Fotó: Archív)

Tollas barátjára cserélte a férjét

Salma Hayekéknél alapvetően más oka van, hogy a férj, François-Henri Pinault „kiszorult” a hálószobából. A színésznő ugyanis nagy állatbarát, és rengeteg különböző házi kedvenccel osztja meg az otthonát, köztük olyan szokatlan lakótársakkal, mint egy bagoly. Tollas és szőrös barátainak az ágyában is bérelt helyük van, a férje viszont ezért nem igazán rajong.

Kiemelt képek: Archív, Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!