Külföldi sztár

Szívek szállodája – Lorelai és Rory még mindig keresi az igazit

A Gilmore lányok és Sookie szívmelengető történetét az egész világ imádja még ma is. Utánajártunk, mi van a női főszereplőkkel mostanában.

Magyarországon húsz éve kezdték vetíteni az eredetileg 2000 és 2007 között készült sorozatot, amely nemcsak a Gilmore lányok alakítóit, de a duci Melissa McCarthyt is óriási sztárrá tette.

Rory, Sookie és Lorelai az egyik jelenetben (Fotó: Profimedia)

Lauren Graham – Kiírta magából a szakítás fájdalmát

A szingli anyukát alakító színésznő csak 14 évvel idősebb sorozatbeli lányát alakító kolléganőjénél – a történet szerint 16 éves tiniként szülte Roryt. Ahogyan a képernyőn, úgy az életben is barátnők lettek. A ma 56 éves Lauren már felbukkant pár sorozatban, mielőtt megkapta Lorelai szerepét, azóta pedig sok kisebb szerep mellett a Parenthood című szériában alakította évekig az egyik női főhőst. Ennek a sorozatnak köszönhette élete szerelmét: a forgatáson találtak egymásra Peter Krause-zal, aki a testvérét játszotta. Ám 12 együtt töltött év után az ő kapcsolatuk is tönkrement, és 2021-ben elváltak. A színésznő soha nem ment férjhez, és az anyaságot is csak áttételesen, az élettársa fián keresztül tapasztalta meg – a 22 éves fiúval a szakítás ellenére máig szoros a viszonya. A színészet mellett Lauren életében az írás a legfontosabb. Az elmúlt tíz évben több könyve is bestseller lett, a legutóbbi tavaly, ebben kiírta magából a szakítás felett érzett fájdalmát is.

Lauren Graham Peter Krause-zal egy másik sorozat forgatásán jött össze (Fotó: Profimedia)

Alexis Bledel – Egyik kollégája sem lett a befutó

A Lorelai Gilmore lányát, a hamvasan bájos Roryt alakító színésznő alig volt 18 éves, amikor beválogatták a sorozatba. Bár a külsején, főként ragyogó kék szemén ez egyáltalán nem látszik, dél-amerikai gyökerei vannak: apja argentin, édesanyja mexikói. Ő maga pedig spanyol anyanyelvű, angolul csak Texasban felcseperedve, az iskolában tanult meg, és máig latin nőként azonosítja magát. Rory volt az első filmszerepe, és ez rögtön a sztárságig repítette. A színésznő ma már 42 éves, legutóbb A szolgálólány meséje című sikersorozatban nyújtott emlékezetes alakítást, Emmy-díjjal is jutalmazták érte. Ami viszont a magánéletét illeti, a párkapcsolatai nem alakulta túl szerencsésen. Tavaly vált el tíz együtt töltött év után a férjétől, Vincent Kartheiser­től, akivel 2012-ben a Mad Men – Reklámőrültek forgatásán szerettek egymásba, miután Alexis­ vendégszereplő volt a népszerű sorozatban. A házaspárnak van egy nyolcéves fia, akit annyira óvnak a reflektorfénytől, hogy nemcsak fotót nem láthattunk róla, de a nevét sem árulták el. A színésznő korábban négy évig együtt volt a Szívek szállodája-beli szerelmét alakító Milo Ventimigliával, azelőtt két évig pedig másik sorozatbeli kollégájával, Jared Pada­leckivel – az igazit azonban a jelek szerint máig nem találta meg.

Alexis Bledel két exe, Jared Padalecki és Milo Ventimiglia oldalán (Fotók: Getty Images)

Melissa McCarthy: „Bennel megfogtam az isten lábát”

A sorozat töltött galamb alkatú, roppant szerethető Sookie-ját, Lorelai legjobb barátnőjét alakító komikát ez a sorozat tette szupersztárrá, azóta Hollywood legjobban fizetett színésznői közé tartozik. A nézők ugyanúgy imádták a Nem ér a nevem vagy a Mike és Molly című szériákban, de jó pár mozifilmben is szerepelt. A sikeres karrier mellett Melissa a magánéletében is megtalálta a boldogságot. színészkollégájával, Ben Falcone-­nal most ünnepelték a 18. házassági évfordulójukat, de már majdnem 25 éve együtt vannak, és gyakran együtt is dolgoznak. Hogy mi a titkuk? „Naponta többször is úgy megnevettetjük egymást, hogy potyognak a könnyeink. Nagyon szórakoztató a házasságunk, mindig mondom, Bennel megfogtam az isten lábát” – mesélte a ma 53 éves Melissa. No és persze két tinilányuk, a 16 esztendős Vivian és a 13 éves Georgette­ is gondoskodik arról, hogy ne legyen unalmas az életük.

Melissa McCarthy a férjével és kisebbik lányával, Georgette-tel (Fotó: Profimedia)

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!