Külföldi sztár

Matthew McConaughey anyukája sokáig a fia exbarátnőinek nevén szólította a menyét

Ha a mamának annak idején sikerül elijesztenie Camila Alvest, az egykori szívtipró ma talán nem is lenne nős ember.

A színész 91 éves anyukája, Kay és a menye ma már a legjobb barátnők. Annyi­ra, hogy ­Camila ­Alves gyakran tesz közzé közös videókat, például arról, hogy megcsinálja az anyósa frizuráját, vagy együtt főz vele. Ám ­McConaughey felesége azt mesélte, hogy nem volt ez mindig így, sőt! Leendő anyósa kezdetben nagyon ellenségesen fogadta a fia választottját. „Miután 2006-ban bekerültem a képbe, és a mama rájött, hogy komoly a dolog, sokat gonoszkodott velem. Állandóan tesztelgetett, például folyton Matthew­ exbarátnőinek a nevén szólított, vagy tört spanyollal beszélt hozzám, mintha nem tudnék angolul, ő pedig nem tudná, hogy brazil lévén portugál az anyanyelvem, és így tovább. Minden alkalmat megragadott, hogy belém törölje a lábát, és ez akkoriban eléggé lelombozott” – mesélte a 41 éves szépség, akit azonban az ­asszony mesterkedései sem tudtak el­riasztani McConaughey-tól. 2012-ben lett a színész felesége, és három gyereket szült neki.

Szívesen ­befesti és levágja a mama haját (Fotó: Archív)

Hogyan fogadtatta el magát végül a Ma Macnek becézett mamával? Camila ezt is elmesélte. Egy modellmunkára utazott Isztambulba, és elintézte, hogy kapjon plusz egy repülőjegyet az első osztályra és szállást egy remek hotelban, majd elhívta magával az útra a leendő anyósát. Ott aztán végül a harmadik napon, amikor elege lett a mama tirádáiból, a maga szenvedélyes latin-amerikai módján jól beolvasott neki. Kiderült: pont erre volt szükség. „Amikor jól kiveszekedtük magunkat, Ma Mac rám nézett, és azt mondta: ’Na jól van, családtag vagy.’ Csak arra várt, hogy végre kiálljak magamért.” Azóta imádják egymást, bár elárulták, hogy olykor ma is összeugranak. De a végén mindig nevetnek egy jót.

Camila Levivel és Vidával (Fotó: Archív)

A nemsokára 54 éves McConaughey megerősítette a felesége által elmondottakat, de hozzátette, ez régi szokás a családjukban. „Anyám keményen kóstolgatta Camilát, de ez egyfajta a beavatási szertartás nálunk. Családon belül folyton ezt csináljuk, a két bátyámmal is. Ezen mindenkinek át kell esni, ütésállónak kell lenni. Nem olyan könnyű ám bekerülni a famíliánkba.”

Három kamasz a családban

Elsőszülöttjük, Levi elmúlt 15 éves, és egyre jobban hasonlít híres apjára. A húga, Vida 13 éves, a legkisebb, ­Livingstone pedig most lesz 11 ­esztendős.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!