Külföldi sztár

Borostyán filmbeli kedvese a valóságban Monica Belluccit szerette

A 90-es évek elején sokak nagy kedvence volt az árva lányról szóló olasz széria. Mi történt azóta a főszereplő színészekkel?

A sorozatbeli Borostyán arról a borostyánlevél formájú medálról kapta becenevét, amelyet a nyakában találtak, amikor csecsemőként egy zárda kapujában hagyták. Az árva kislány az apácák közt nőtt fel, aztán eladóként kezdett dolgozni, a boltban találkozott a gazdag és jóképű fiatalemberrel is, akibe menthetetlenül beleszeretett – ezzel kezdődtek a bonyodalmak az első olasz szappanoperának kikiáltott szériában. A főhősnőt alakító, Rómában született és hat testvér mellett felnőtt Agnese­ Nano novemberben lesz 58 éves, a sorozat forgatása idején alig múlt 25. Eredetileg nem is színésznek, hanem állat­orvosnak készült.

Agnese Nano később a Bűvölet című sorozat főszerepét is eljátszotta (Fotó: Getty Images)

Civilként lett filmsztár

El is kezdte az egyetemet Perugiá­ban, esténként pedig pincérnőként dolgozott, így figyelt fel rá egy filmes szakember, és hívta el egy szereplőválogatásra. Mindenféle tapasztalat nélkül azonnal kapott egy filmszere­pet, másodjára pedig már – alig 22 esztendősen – a hatalmas sikerrel bemutatott moziban, az Oscar-díjjal is jutalmazott Cinema­ Paradisóban játszott, a női főhős, Elena kamasz változatát alakította. Ez a feladat óriási élményt hozott a számára, meg is győzte arról, hogy a valódi hivatása mégiscsak a színészet lesz. A Borostyán sikere után a nálunk is vetített Bűvölet című kórházsorozatban alakított egy doktornőt, de kisebb kihagyásokkal a mai napig forgat, játszott több szériában, és jó pár tévéfilmben láthattuk.

A munkája az élete

Agnese a magánéletébe azonban nem szívesen enged bepillantást, így a személyes dolgairól gyakorlatilag semmit nem tudni, dacára annak, hogy néhány éve neki is van Instagram-oldala. Szerelmi ügyeit mindig megtartotta magának, de úgy hírlik, soha ment férjhez, gyereke sem született. A jelek szerint a munka kitölti az életét: miközben szívesen szerepel színházi előadásokban, az utóbbi időben ifjú színészpalántákat is oktat, és segít nekik rövid­filmek készítésében. Kollégáival általában mély barátságot is köt, így volt ez a Borostyán sorozatbeli párjával, az Andrea Davilát alakító, igencsak jóképű Nicola Farronnal is.

Nicola Farron a Borostyán előtt is játszott filmekben (Fotó: Getty Images)

Mellőzték a szívtiprót

Igaz, a februárban kerek születésnapot ünneplő, mindjárt 60 éves színésznek ifjú korában, épp a Borostyán idején egy később igencsak híressé vált szépség volt a párja: hat évig éltek együtt Monica Belluccival. Az akkor még kezdő olasz színésznővel egy korábbi sorozat forgatásán találkoztak, és el is jegyezték egymást. Esküvő végül mégsem lett a szerelemből – Monica ugyanis találkozott későbbi férjével, Vincent Cassellel,­ és szakított miatta a vőlegényével. Farron a 2000-es évek eleje után már csak elvétve bukkant fel pár szerepben, és utoljára 2008-ban forgatott egy minisorozatban. Hiába volt a 90-es években hazája körülrajongott szexszimbóluma, az egykori szívtiprónak lassanként leáldozott a csillaga. Hogy pontosan miért, azt nem tudni, de elmondása szerint eléggé megviselte a mellőzés. Később Brazíliába ment szállodát üzemeltetni, a hotelt még korábban vette meg befektetésként az édesapjával. Ma teljesen civil életét él, így azt mondogatja, a magánélete már pláne nem tartozik a nyilvánosságra.

Maria Rosaria Omaggio ma is bámulatosan néz ki (Fotók: Archív, Getty Images)

A mama alig volt idősebb

Borostyán életének megkeserítőjét, szerelmének anyját, Leona Sattit egy a filmbeli fiánál csupán tíz évvel idősebb színésznő alakította. Maria Rosaria Omaggio januárban lesz 70 éves, és máig aktívan filmezik, közben íróként is ismert. Még mindig nagyon vonzó asszony.

Kiemelt képek: Archív, Profimedia 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!