Külföldi sztár

Brad Pittnek csupán négy epizód kellett a világhírhez

Az egyik leghíresebb hollywoodi szívtipró a Dallas nélkül talán sehol nem lenne. Ám nem ő az egyetlen, aki a legendás sorozatnak köszönheti a karrierjét.

Hősszerelmes premier

Pár kisebb szerep után a Dallas volt az első komolyabb munka, amit a későbbi nők kedvence megkapott. 1987-ben négy epizódban tűnt fel Randyként – a helyes srác a Priscilla Presley által alakított Jenna Wade tinédzser lányának, Charlotte-nak volt a barátja, és a románc miatt összetűzésbe keveredett Ray Krebbs karakterével. Pitt mai szemmel nézve elég mókásan nézett ki belőtt sérójával. 24 éves volt, amikor eljátszotta a szerepet, ami nagy kiugrási lehetőség volt a számára, hiszen a sorozat akkor már rendkívül sikeres volt. Egykori kollégái nemrég felidézték, hogyan dobták be az akkor még teljesen ismeretlen Bradet a medencébe. Bár még kétségtelenül tejfelesszájú volt, különleges sármja már akkor megmutatkozott a képernyőn. Legközelebb a Thelma és Louis stoppos szépfiújaként keltett nagy feltűnést, de még beletelt pár évbe, míg elérte az igazi világhír. Ma, közel 60 évesen még mindig Holly­wood topligájába tartozik, bár renoméját kissé megtépázta csúnya válása Angelina Jolie-tól.

Shalane McCall és Brad Pitt (Fotó: Profimedia)

Sheere J. Wilson, azaz April Chuck Norris párja lett

A színésznő alakította Aprilt, aki Jockey és ­Bobby unokatestvérének, Jacknek volt a felesége – de a karaktere később hozzáment Bobby­hoz. A szőke szépség a Dallas befejezése után egy másik sikersorozat, a Walker, a texasi kopó egyik főszerepében bizonyított Chuck Norris oldalán. Alexet­ játszotta, aki előbb Walker főnöke, majd felesége lett. A színésznő ma 64 esztendős, van két fia. Öt éve újra férjhez ment.

Sheere J. Wilson és Ken Kercheval (Fotó: Profimedia)

Christopher Atkins jól érezte magát Samantha karjaiban

Veszélyes szerepet vállalt magára a jóképű fiatalember: Samantha fiatal szeretőjét alakította, 27 epizódban tűnt fel. A húszas évei elején járó Atkinst már jól ismerték a nézők egy másik bombasikerből, az 1980-ban bemutatott A kék lagúna című filmből, amelyben Brooke Shields­ partnere volt: romantikus tiniszerelmet éltek át együtt egy lakatlan szigeten. A Dallasban játszott karaktere, ­Peter Richards jóval fiatalabb volt filmbeli kedvesénél, de a forgatáson remekül kijöttek egymással a Samanthát alakító Linda Grayjel, és jóbarátok lettek. Atkins a sorozatban is vetkőzött, úszóoktatóként gyakran tűnt fel egy szál fecskében. Ma 62 éves, és elvált ember, két gyerek apja.

Christopher Atkins és Linda Gray (Fotó: Getty Images)

Elvis felesége öt évad után búcsúzott

Priscilla Presley a Dallas­szal indította be filmes karrierjét. Hat évvel a Király halála után, 1983-ban került be a sorozatba, és 143 epizódon keresztül alakította Jenna ­Wade-et, Bobby fiatalkori szerelmét, aki aztán feleségül ment Ray Krebbshez. Priscilla ekkor már közel negyven volt. Patrick Duffy felidézte, milyen mágikus érzés volt számára, hogy Elvis egykori feleségével dolgozhatott együtt. „Ikonként tekintettem rá” – mesélte. Miután a színésznő otthagyta a sorozatot, a Csupasz pisztoly-filmekben aratott sikert ­Leslie Nielsen­ partnereként. Ma 78 éves, és leginkább a félresikerült plasztikai műtétei okán hallani róla, ő maga is panaszkodott az elrontott beavatkozások ­miatti Joker-mosolyára. Nemcsak a lánya halála viselte meg az utóbbi időben – Lisa Marie idén hunyt el alig 54 évesen –, hanem meg kellett gyászolnia egyetlen fiúunokáját, Benjamint is, aki huszonévesen öngyilkos lett.

Patrick Duffy és Priscilla Presley (Fotó: Profimedia)

Susan Howard jövőre arany­lakodalmat ünnepel

A tévénézők már jól ismerték a színésznőt, amikor 1979-ben bekerült a szereplők közé, hiszen korábban a Petrocelli sorozat egyik főszereplője volt. Ő alakította a sármos ügyvéd feleségét, Maggie-t, de már a hatvanas évek közepe óta szerepelt különböző tévés produkciókban. 35 éves volt, amikor Donna Krebbs karaktereként felbukkant a Dallasban, és nyolc éven át ott is maradt. A színésznő a nyolcvanas években felhagyott a filmezéssel, és miközben forgatókönyvíróként is tevékenykedett, politikai ügyek kezdték érdekelni. Ma 79 éves, és egy híján 50 éve a második házasságában él a filmproducer Calvin Chrane­-nel. Egy szem lánya, Lynn az első férjétől született, Susan még nem volt húsz, amikor megszülte.

Steve Kanaly és Susan Howard (Fotó: Profimedia)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!