Külföldi sztár

A Dallas női főszereplői – Intrikában nem volt hiány!

A film­történelem legemlékezetesebb karaktereit adták, utánajártunk, mi történt a befejezés óta a legfontosabb női szerepeket alakító színésznőkkel.

45 éves minden idők egyik legsikeresebb szériája, a texasi olajmágnás család életét bemutató Dallas. A férfiak után most lássuk a nőket!

Charlene Tilton, azaz Lucy Ewing – Elveszítette élete nagy szerelmét

A Ewing testvérek apró termetű, formás és tűzrőlpattant unokahúgát alakító színésznő alig volt húszéves, amikor bekerült a sorozatba. Ma elmúlt 64, és kétszeres nagyi: negyvenéves lányától, az énekesnő Cherish Lee-től van két fiúunokája. Az ezredfordulón megtalálta a nagy szerelmet, de kilenc évvel később a filmes Cheddy Hart alig 54 évesen meghalt szívrohamban. Gyászában élete értelmét végül abban találta meg, hogy az autizmussal élő színészek szószólója lett, és színészetet tanít autista gyerekeknek. Néha forgat is.

Charlene Tilton lánya az unokákkal (Fotó: Archív)

Barbara Bel Geddes, azaz Ellie Ewing – Lassan húsz éve nincs közöttünk

A család matriarcháját alakító színésznő a Dallasból ment nyugdíjba közel 70 évesen, azután képzőművészként tevékenykedett, például levelezőlap-sorozatot készített, de két gyerekkönyvet is írt. 2005 óta nincs közöttünk, 82 évesen halt meg tüdőrákban. Kétszer ment férjhez, első házasságából született egy lánya.

Linda Gray, azaz Samantha Ewing – Végigjárta az El Caminót

Jockey feleségét, az alkoholista Samanthát alakító színésznő két hónap múlva ünnepli 83. születésnapját. Modellként kezdte – remek adottságainak hála, a kora nyomot sem hagy rajta. Épp a minap mesélt arról, milyen szerencsésnek érzi magát, hogy részese lehetett a Dallasnak, bár mint mondja, mai szemmel rettentően férfiközpontú volt a sorozat. Ugyanakkor a karakterén keresztül is érezte, ez a helyzet idővel mennyit változott. „A Dallas­ volt az egyik első tévés produkció, ahol szó volt a mell eltávolításáról vagy a női alkoholizmusról. Korábban ilyesmiről nem illett beszélni – mesélte. A színésznő tanult filmrendezést, és elérte, hogy pár részt dirigálhasson is a szériában. Az évei számával nem foglalkozik, igyekszik teljes életet élni. – Annyian meghaltak, akik közel álltak hozzám, a fiamat, Jeffet­ is elveszítettem, leukémiás volt… Próbálok csak a pozitív dolgokra koncentrálni. Nemsokára megyek Spanyolországba, végigjárom az El Caminót. Nem érdekel, hogy egyesek szerint túl öreg vagyok hozzá” – mesélte májusban, és azóta végig is csinálta a zarándoklatot. Egyetlen férjétől rég elvált, volt utána még kapcsolata, de remekül érzi magát szingliként.

Lindának lányától, Kehlytől van két unokája, Jack és Ryder közel állnak hozzá (Fotó: Archív)

Victoria Principal, azaz Pamela Barnes Ewing – A lovai közt a legboldogabb

Bár a People magazin a Dallas bemutatásának 45. évfordulójára exkluzív fotózást szervezett a még élő szereplőkkel, a Bobby­ Ewing feleségét alakító színésznő nem volt ott a találkozáson. A 73 éves Victoria ugyanis jó húsz éve visszavonult, és inkább szépségápolási cégére koncentrál, ebben a témában több könyvet is írt. Természetes alapanyagokat használó bőrápoló termékeit Principal Secret néven dobta piacra. Az Instagramon gyakran megmutatja, mivel tölti a mindennapjait: állatmentő farmja van Kaliforniában, segítségre szoruló lovakat, kutyákat fogad be. Régi kollégáival nem tartja a kapcsolatot. Rossz­ nyelvek szerint azért nem mutatkozik a reflektorfényben, mert félresikerült néhány szépészeti műtétje – második férje egyébként pont egy plasztikai sebész volt, dr. Harry­ Glassman. Victoria húsz év után vált el tőle 2006-ban. A férfi állítólag bántalmazta a kapcsolatuk alatt, rendőrségi ügy is lett a dologból.

Victoria egyedül él, gyermeke sem született (Fotó: Archív)

Folytatjuk!

Hamarosan a kulisszatitkoknak járunk utána.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!