Külföldi sztár

Treat Williams – A filmtörténet egyik legikonikusabb lázadójának a halála is sorsszerű volt

A Hairrel ismertté vált színész épp a szabadságot jelképező motoron halt meg. Hogyan alakult az élete a kultikus hippifilm nagy sikere után?

A filmtörténet egyik legikonikusabb lázadóját játszotta: ő volt a megzabolázhatatlan loboncú, asztalon táncoló George Berger a Hairben, aki végül az életét áldozta a barátságért. A nagyszájú hippit alakító színész pár hete tragikus körülmények között hunyt el: 71 évesen motorbalesetet szenvedett. Alig pár órával korábban még lelkesen posztolta az Instagram-oldalán, hogy füvet nyír vermonti otthonában. „Nincs jobb illat a frissen kaszált szénáénál” – írta a fotóhoz. Gyakran jelentkezett hasonló hangulatjelentésekkel, és mindegyikből áradt, hogy elégedett, boldog ember, aki megtalálta a helyét a világban. Életét egy kanyarodó terepjáró oltotta ki, amely a motorjával elütötte – bár a színész bukósisakot viselt, a helyszínelő rendőrök szerint esélye sem volt a túlélésre.

Pammel kiegyensúlyozott házasságban éltek (Fotó: Archív)

Sorozatban is játszott

Bár a legtöbben a Hairből emlékeznek rá, Williams később is rengeteget forgatott, bár inkább kisebb szerepekben tűnt fel. Viszont húsz éve ő volt a főszereplője a nálunk is vetített, négy évadot megért Everwood című sorozatnak, amelyben egy megözvegyült orvost játszott. A sors keserű fintora folytán most ő hagyta özvegyen a feleségét, akivel kereken 35 éve voltak házasok. Nagyon szerették egymást Pam Van Santtal, akit a színész élete asszonyának nevezett, még alig két hete is azt írta: milyen szerencsés, hogy így megtalálta a párját. Két gyereket neveltek fel: fiuk, Gill harmincéves, Ellie lányuk 25.

Feleségétől két csemetéje született, Gill és Ellie (Fotó: Archív)

A házaspár több mint három évtizede Vermontban élt, hatalmas, gyönyörű birtokukról, barátságos otthonukból Williams gyakran posztolt fotókat, ahogyan a halála napján is. Nem sokan tudják, hogy a színész képzett pilóta, sőt repülésoktató volt, saját kisgépein is sokat repült. Sőt a repülés gyerekkönyvek írására ihlette! Emellett búvárként is képesítést szerzett még fiatalon, nem sokkal a Hair sikere után. Akkoriban a Született feleségekből is ismert színésznő, Dana Delany volt a párja, vele annak idején három évig voltak együtt.

A gyerekei már nagyok, fia nagyon hasonlít rá (Fotó: Archív)

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!