Külföldi sztár

Hollywoodi sztárok kipróbált házi csodareceptjei: „Végy két szelet krumplit”

Nem is gondolnánk, hogy a konyhánk, a kamránk mennyi szépítő kincset rejt. Vessük be például Jessica Alba bevált receptjeit!

Jessica Alba puhító testradírja

Szereti, ha nemcsak az arca, hanem a teste is selymesen puha – pláne most, hogy beköszöntött a lengébb ruhák időszaka. Kedveli az illatos testápolókat, de jól tudja, hogy csakis akkor hatásosak, ha a bőr előtte alaposan le van radírozva. A színésznő hetente egyszer saját készítésű radírt vet be.

Hozzávalók

• 1 dl olíva- vagy kókuszolaj
• fél vaníliarúd
• 1 kanál nádcukor

Így használjuk

Keverjük össze a hozzávalókat, majd ezzel dörzsöljük át alaposan a testünket. A technikára is figyeljünk: alulról felfelé haladjunk körkörös mozdulatokkal. A bőrünk ettől nemcsak puha és selymes, de a vaníliának köszönhetően illatos is lesz. Amit nem szívott be a bőrünk, azt tusoljuk le magunkról, de arra figyeljünk, hogy az olaj miatt csúszni fog a lábunk!

Heidi Klum hidratálószéruma

A bőr ápolása szempontjából a hidratálás az egyik legfontosabb lépés. Heidi Klum nagyon figyel erre, hiszen a dehidratált bőr idővel nemcsak érzékenyebb, de ráncosabb is lesz – pláne nyáron, amikor még a napsugárzásnak is jobban ki van téve. A modell született németként minden részletre precízen figyel. A saját gyártású hidratálójával nem csak a bőrét, de még a szempilláit is bekeni éjszakára! Állítja: a szérumtól reggelre szebbek, hosszú távon pedig sűrűbbek lesznek.

Heidi Klum pár hete töltötte be az ötvenet (Fotó: Archív)

Hozzávalók

• 1 kávéskanál levendulaolaj
• 1 kávéskanál ricinusolaj
• 1 kávéskanál kókuszolaj

Így használjuk

Mixeljük az olajakat, majd a hidratáló keveréket kenjük az arcunkra, a nyakunkra és a kezünkre, egy megtisztított sminkecset segítségével pedig vigyük fel a szempillákra. Nem kell lemosni, egész éjjel fennmaradhat.

Demi Moore tippje puffadt szemre

Azt, hogy a színésznő ma is olyan szexi, nem csak a plasztikai sebészeknek köszönheti. Rengeteg szépségtrükköt vet be. Mivel gyerekkora óta hajlamos a szem alatti sötét karikákra, mindenféle módszert kipróbált már. Neki az uborkaszeletes megoldásnál sokkal jobban bejött a krumplis. Nem csoda: a benne lévő sok B- és C-vitamin, enzim és keményítő együttese gyulladáscsökkentő hatással bír, a puffadást és a fekete árkokat is csökkenti.

Demi Moore 60 évesen is bámulatosan fiatalos (Fotó: Archív)

Hozzávalók

• 2 vékony szelet burgonya

Így használjuk

Ha régi krumplit használunk, tisztítsuk meg, reszeljük le, picit tegyük a hűtőbe, majd ha levet eresztett, abba áztassuk bele a vattapamacsokat, amit tegyünk a szemünkre 20 percre. Ha viszont újkrumplit használunk, nincs szükség arra, hogy lereszeljük, csak áztassuk néhány percre hideg vízbe, majd helyezzünk fel belőle egy-egy szeletet a szemünkre.

Kiemelt kép: Getty Images 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!