Külföldi sztár

Pierce Brosnan 70 éves lett – 7 érdekesség a legsármosabb James Bondról

Hiába lépte át nemrég a hetedik X-et, máig az egyik legvonzóbb hollywoodi sztár.

Profi tűznyelő

Az ír kamasz fiú már színészetet tanult Londonban, amikor egy előadáson látott egy tűznyelőt, aki meg is tanította az embereknek, hogyan kell az ilyesmit csinálni. Brosnan­nek annyira megtetszett a dolog, hogy nemcsak betanulta a mutatványt, de még cirkuszban is fellépett a tudományával. Később is gyakorolta a tűznyelést, mígnem a 90-es években egy Muppet Show-beli szereplésen csúnyán meg nem égette a száját, akkor és ott felhagyott vele.

Soha nem ismerte az apját

Hiába volt világéletében a nők kedvence, Brosnan­ azon ritka hollywoodi sztárok közé tartozik, akik valóban mintaférjek, és a családjuk a mindenük. Nem véletlen, hogy az otthon melege ennyire sokat jelent a számára. Ő maga ugyanis soha nem ismerte az apját, aki lelépett, amikor a kis Pierce még csecsemő volt. Anyja Írországból Londonba költözött, hogy ápolónőként pénzt keressen, és évente csak egyszer-kétszer látogatott haza, mialatt a kisfiút az anyai nagyszülei nevelték. „Igazán magányos gyerekkorom volt” – mondta erről.

Fotó: Archív

Gyász után talált társat

Újra és újra rácsodálkozik a világ, mennyire imádják egymást még 29 együtt töltött év után is a feleségével, Keely Shaye Smith-szel, akit közben állandóan piszkálnak a súlya miatt. A színész nehéz időszak után lelte meg életre szóló társát – másodszor. Korábban ugyanis egyszer már megtalálta a nagy szerelmet, de első feleségét, Cassandra Harrist 17 esztendő után elveszítette: a színésznő alig 43 évesen meghalt petefészekrákban, nem tudták az orvosok megmenteni. Brosnan teljesen összetört. „Egy ilyen veszteség kitörölhetetlenül a lelked részévé válik, a szomorúság örökre velem marad” – mondta a gyászáról. Három évvel később Keely segített neki talpra állni, és szövetségük azóta is elszakíthatatlan.

Keelyvel harminc év után is hatalmas szerelemben élnek (Fotó: Archív)

Festőként is igazi talentum

Brosnan eredetileg festőnek készült, és mielőtt színészettel kezdett volna foglalkozni, illusztrátornak tanult. „16 évesen otthagytam az iskolát, és nem volt semmim, csak egy mappa a rajzaimmal és a festményeimmel. Aztán mégis a színháznál kötöttem ki, annyira felszabadító volt játszani.” A festést azonban sosem hagyta abba, idősebb korában pedig már ez a fő tevékenysége. Voltak kiállításai, és busás áron kelnek el a művei.

Három fia követte a show-bizniszbe

A filmsztárnak három vér szerinti gyereke született. Első feleségétől a ma 39 éves Sean, aki szintén színész lett, filmekben és sorozatokban is felbukkan. Brosnannek tőle már két unokája van, egy hétéves kislány és egy tavaly született kisfiú. A Keelytől született két fia is nagykorú már. Dylan 26, Paris 22 éves. Mindketten örökölték apjuk remek génjeit, és modellként tűntek fel magazinok címlapján. Előbbi emellett zenél, szintén nagyon jóképű öccse pedig a festészetben mutat apjához hasonló tehetséget.

Három fiával rendkívül jó kapcsolatot ápol (Fotó: Archív)

Nevelt gyerekeinek tragikus sors jutott

Hivatalosan is örökbe fogadta első felesége korábbi kapcsolatából született két gyerekét, akiket együtt nevelt Cassandrával. Ám mind Charlotte-nak, mind Christophernek­ szomorú sors jutott. Előbbi éppúgy fiatalon, 42 évesen meghalt petefészekrákban, mint az édesanyja. A fiú élete pedig a drogok miatt siklott ki – a ma 50 éves Christopher­rel a színész húsz éve nem beszél, miután az apja minden erőfeszítése dacára nem tudott leszámolni heroin- és kokainfüggőségével, emiatt börtönben is ült. Fogadott fia mára teljesen leépült.

Mindegyik Bond-mozi forgatása után gazdagabb lett egy új autóval (Fotó: Profimedia/MGM/Courtesy Everett Collection)

Korán találkozott a 007-essel

A későbbi hollywoodi sztár 11 éves volt, amikor először látta moziban a 007-est az 1964-es Goldfingerben, Sean Connery alakításában, és teljesen lenyűgözte az elegáns akcióhős. Később, amikor már ő játszotta a híres titkosügynököt, mind a négy film után kapott egy vadonatúj autót, a Halj meg máskor után például egy Aston Martin V12 Vanquish-t. A luxusjárgány sajnálatos módon tönkrement, amikor 2015-ben egy tomboló erdőtűzben Brosnan malibui otthona is súlyos károkat szenvedett.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!