Külföldi sztár

Matthew McConaughey – Benne van a pakliban, hogy a nők kedvencének is a bérgyilkos Harrelson papa az édesapja

DNS-teszt dönti el, hogy a két zseniális színész, Matthew és Woody Harrelson tényleg testvérek-e.

Matthew az ismertebb közülük, fénykorában Hollywood egyik legnagyobb szexszimbóluma volt. De Woody is egy született filmsztár, csak kicsit mindig különcebb, fura figurának számított. A külsejükben azonban szembetűnő a hasonlóság, és emellett szabadságvágyó, olykor szabályszegő karakterükben is, hiszen mindketten igazi „vademberek”. Ezentúl nemcsak a színészet iránti szenvedély közös bennük, vagy az, hogy texasiak, hanem például mindketten imádnak szörfözni, suppolni, és mi tagadás, füvet szívni is.

Ezért olyan verhetetlen páros!

A két színész több filmben is játszott már együtt, például fantasztikus párost alkottak egy híján tíz esztendeje a True Detective – A törvény nevében című sikersorozatban. Akkor a nyolc évvel fiatalabb, ma 53 éves ­McConaughey arról beszélt, a forgatás során pont az volt a nehéz, hogy ne mutassák meg, valójában mennyire egy húron pendülnek. „Annyira egy frekvencián rezgünk, hogy ahol ő végződik, ott kezdődöm én, és fordítva. Ezért is vagyunk ennyire közeli barátok” – mesélte még 2014-ben. Akkor még fogalma sem volt arról, ami mostanra már egészen valószínűnek látszik: hogy valójában vér szerinti rokonok lehetnek Woodyval, konkrétan féltestvérek!

A közös sorozatukat, a True Detective első évadát 2014-ben mutatták be (Fotó: Profimedia)

Gyanús lett egy elejtett mondat

Sőt egy évekkel ezelőtti Insta-posztjában McConaughey gyanútlanul azt írta szoros barátságukra utalva: „Tesók, csak különböző anyától.” Mennyire fején találta a szöget! Kiderült, több érv is szól amellett, hogy ténylegesen közös az apjuk, ezért Woody most sürgeti jóbarátját, hogy csináltassanak DNS-tesztet. „Matthew-nak persze ez nagyobb sokk, hiszen úgy érzi, elveszít egy illúziót… Azt, hogy az az ember, akit az édesapjának hitt, mégsem az. De mondtam neki, hogy nézze inkább úgy, hogy nyer egy testvért vele, aki egyébként is az egyik legjobb barátja – mondja Harrelson. De mi is keltette fel a gyanújukat, hogy a hasonlóság több lehet puszta véletlennél? Ezt is Woody mesélte el. – Nemrég beszélgettünk Matthew mamájával, akit ezer éve ismerek. Valahogy szóba jött a megbánás, és én mondtam, hogy apám például olyan ember volt, aki semmit nem bánt meg. Erre McConaughey mama, Kay azt mondja egy furcsa szünettel a mondat közepén: ’Ismertem… az apádat.’ Ekkor derült ki számunkra, hogy kilenc hónappal Matthew születése előtt a férjével pont különváltan éltek, és neki volt egy kalandja az én apámmal.”

Charles ­Harrelson és Matthew édesanyja, Kay elég jól ismerték egymást… (Fotók: Getty Images, Profimedia)

Börtönben ült egészen a haláláig

De ez nem minden, van még egy csavar a pikáns történetben. A ma 61 éves Woody édesapja, a 2007-ben elhunyt Charles ­Harrelson ugyanis cseppet sem volt hétköznapi ember: elítélt bérgyilkosként több ember, köztük egy bíró megöléséért életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Még az is felmerült, hogy köze lehetett a Kennedy-merénylethez. Matthew édesanyja ma már 91 éves, és egy fedél alatt él a színésszel és családjával. 1992-ben maradt özvegyen, miután volt férje, Jim ­McConaughey 62 évesen meghalt szívrohamban.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!