Külföldi sztár

A hegyi doktor annyira snájdig és fiatalos hatvanas szeretne lenni, mint Thomas Anders

Ki hitte volna, hogy évtizedes cimboraság fűzi a népszerű tévésztárt, Hans Siglt a nyolcvanas évek talán leghíresebb popikonjához?

Annak idején szinte elmenekülni sem lehetett a Modern Talking fülbemászó slágerei elől, a kéttagú német popegyüttes fénykorában hazánkban is roppant népszerű volt. Dieter Bohlen és Thomas Anders közül utóbbival kötött szoros barátságot A hegyi doktor sorozat főszereplőjeként kedvenccé vált színész, akit több mint tíz éve fűz közeli kapcsolat az énekeshez. 2010-ben ismerkedtek meg egy közös ismerősük, egy német énekesnő esküvőjén. Mulatozás közben annyira jót beszélgettek, hogy azóta is összejárnak – közeli cimborák lettek. Az 53 éves színész még azt is elárulta, hogy igyekszik ellesni Anderstől, hogyan kell jól megöregedni, ugyanis az énekesen egyáltalán nem látszik, hogy a minap ünnepelte a 60. születésnapját. „Thomas egy kicsit idősebb, és ő a példaképem, én is ilyen snájdig és fiatalos hatvanas szeretnék majd lenni” – árulta el a Sigl.

Fotó: Archív

Mindig mozgásban

Persze az osztrák sorozatsztár, aki már 15 éve alakítja dr. Martin Grubert, azaz a hegyi doktort, mindent meg is tesz azért, hogy barátjához hasonlóan jó formában maradjon. Feleségével, ­Susannéval megszállott túrázók, rengeteget járják a természetet, akár bajorországi otthonukhoz közel, akár távolabb – tavaly nyáron például bebarangolták Izlandot. Párja pedig – akivel idén ünneplik 15. házassági évfordulójukat – néhány éve egészségesebb diétára fogta, amikor azt látta, hogy a 190 cm magas Sigl kezd egy kicsit elnehezedni. A testi egészség mellett a színész a szellemi és lelki jóllétére is ügyel. Ezért például év végén „digitális detoxot” hirdetett: kivett egy kis szabadságot az internetes világból, és január óta nem posztol az Instagram-oldalán, számítógépezés helyett több időt tölt a való világban. Csinált ilyet már korábban is, mint mondja, neki nagyon jót tesz az online vakáció. Úgyis szünetel jelenleg a sorozat forgatása, a soron következő, 17. évad munkálatai kicsit később folytatódnak a festői Wilder Kaiser-hegységben, ahol a forgatás zajlik.

Sigl a A sportnak köszönheti fiatalos külsejét (Fotó: Profimedia)

A gyerekek már kirepültek

Siglnek addig is van mivel eltöltenie az idejét, hiszen a családjára a filmezés alatt mindig túl kevés ideje jut – az elmaradt közös programokat most bőségesen lehet pótolni. Fogadott lányától született unokája elmúlt hároméves, ő pedig nagyon élvezi, hogy nagypapa lett. Egy szem vér szerinti fia, a korábbi élettársától született Nepomuk ma már felnőtt, húszéves fiatalember, ahogyan Susanne két fia, Niklas és Jonas is, akiket Sigl sajátjaként nevelt a feleségével. Mozaikcsaládjára mindig is nagyon büszke volt, és azután is igyekszik sok időt tölteni a gyerekekkel, miután azok kirepültek a családi fészekből.

Feleségével (Fotó: Archív)

„Erős a női oldalam”

Bármilyen férfias kisugárzású is, Sigl azt mondja, van egy hangsúlyos feminin oldala, és ezt egyáltalán nem szégyelli. „Gyerekkoromban apám sokat volt távol, így főleg anyám, nagymamám és a nagynéném neveltek. Mindent megtanultam tőlük, amire egy háziasszonynak szüksége lehet: főzök, takarítok, gyönyörűen vasalok, és ezt otthon is teljes természetességgel teszem a mai napig. A mentalitásomra is nagyban hatottak, utálom a nagyképű macsókat!” – mesélte.

Kiemelt képek: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!