Külföldi sztár

Whitney Houston a szülei nyomására szakított élete szerelmével

A tragikusan fiatalon elhunyt énekesnőről készült életrajzi film a sokáig titkolt kapcsolatról is lerántja a leplet.

Most februárban már 11 éve, hogy holtan találták szállodai lakosztálya fürdőkádjában minden idők egyik legsikeresebb popénekesnőjét. Nem adatott neki hosszú élet – alig 47 évesen halt bele drogfüggőségébe és ettől nem független szívproblémáiba. Annak idején rengeteget lehetett hallani botrányos házasságáról a zenész Bobby ­Brownnal, aki többféle módon bántalmazta, és aki mellett rászokott a kábítószerre. De minden másképp alakult volna, ha nem enged a külvilág nyomásának, és a szívére hallgat. Akkor nem szakította volna meg szerelmi kapcsolatát élete talán legfontosabb szereplőjével, aki tinikorától kezdve évtizedeken át legfőbb bizalmasa és támasza maradt.

Tinilányként találkoztak

Robyn Crawford maga is tinédzser volt, 19 éves, amikor találkoztak egy táborban a 17 éves Whitney-vel, mindketten nyári munkán voltak ott kisegítőként. Hamar közeli jó barátnők lettek, majd ráébredtek, hogy többet éreznek egymás iránt. Az első csókot szenvedélyes viszony követte, a két lány össze is költözött. Azt, hogy valójában szerelmi kapcsolat volt közöttük, Whitney a pletykák ellenére nyilvánosan egész életében tagadta, bár ahogyan a találkozásukról egy interjúban beszélt, abban minden benne volt. „Nem voltak barátaim, de minden megváltozott azon a nyáron, amikor megismertem Robynt – idézte fel. – Megjelent azzal a gyönyörű afrohajával, a szoborszerű alakjával, én meg csak ámultam. Emlékszem, azonnal úgy éreztem, mintha egész életemben ismertem volna, ő pedig mindig kiállt mellettem.”

Robynnal egy nyári táborban ismerkedtek meg (Fotó: Profimedia)

Meg akart felelni a világnak

Csakhogy sem rendkívül vallásos édesanyja, a gospelénekes Cissy, sem szigorú apja, aki a menedzsere is lett, nem nézte jó szemmel az egyre szorosabb viszonyt. A 80-as években a legtöbben elítéltek volna egy leszbikus kapcsolatot, így amikor Whitney karriere beindult, meggyőzték, hogy muszáj férfiakkal randevúznia, mert ezt várja el tőle a világ. Amint aláírta az első lemezszerződését, az énekesnő megszakította szerelmi kapcsolatát Robynnal. Ennek ellenére a barátságuk megmaradt, volt kedvese később asszisztensként, aztán kreatív igazgatóként hosszú éveken át segítette Whitney­ munkáját. Élete utolsó tíz évében azonban már nem volt mellette.

Bobby és az énekesnő kislány, Bobbi Kristina sem él már (Fotó: Getty Images)

Hiába próbálta megmenteni

A ma 62 éves Robyn néhány éve megjelent A Song for You című könyvében, amelyben megírta igaz történetüket, úgy fogalmazott: végül megértette, hogy képtelen megvédeni Whitney-t a férjétől és egyre elhatalmasodó drogfüggőségétől, hiába könyörgött neki, hogy menjen elvonókúrára. Azt pedig nem bírta tovább nézni, ahogyan a popsztár egyre inkább tönkreteszi magát. „Úgy éreztem, mindent megtettem, és most már muszáj a saját életemet élnem. Felmondtam a munkámat nála – írta. Utólag borzasztóan sajnálja, hogy nem próbálta erőszakosabban megmenteni az egyre mélyebbre süllyedő énekesnőt. – Saját tapasztalatból tudom, hogy amíg az ember maga nem szánja rá magát a változásra, addig nem lehet segíteni rajta. Azt gondoltam, még van időnk, de sajnos végzetesen tévedtem” – mondta. Mire Whitney-t elérte a végzete, Robyn már új szerelmet talált. Régóta házasságban él egy másik nővel, Lisa Hintelmann-nel, akivel egy ikerpárt fogadtak örökbe, Jillian és Jeremy ma már szintén kamaszok.

Fotó: Profimedia

Exférje hétgyerekes apa

Egyetlen közös gyermekük Bobby Brownnal, Bobbi Kristina szintén évek óta halott – csupán 22 évesen kísértetiesen hasonló módon halt meg, mint Whitney. A volt férj ma 53 éves, és abban az évben nősült újra, amikor volt felesége elhunyt. Összesen hét gyereke született négy nőtől. A lányán kívül egyik fia is meghalt 28 évesen.

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!