Külföldi sztár

A partikirálynő, a szoknyavadász és a kegyvesztett – Fekete bárány Windsorok

Száz évre visszamenően minden generációban akadt egy a brit királyi testvérek között, aki nem úgy viselkedett, ahogyan azt az udvar elvárta volna.

Ki ne emlékezne III. Károly kisebbik fiának a botrányaira: horogkeresztes egyenruha egy jelmezbálon, vetkőzés egy partin Las Vegasban, részeges bulik és nyilvános enyelgés csinos lányokkal – a vörös hajú rosszfiú mindig biztosított csámcsognivalót a bulvárlapoknak. Ám ha jobban megnézzük, Harry ebben is csak követi a családi hagyományokat.

Margit hercegnő

A tavaly szeptemberben elhunyt Erzsébet királynő 2002-ben meghalt húgát sokan kárhoztatták életében, amiért nővérével ellentétben soha nem volt képes megfelelni az elvárásoknak. Szemére hányták, hogy inkább a nagybátyjára, VIII. Eduárdra hasonlít, semmint lelkiismeretes apjára, VI. Györgyre, és ugyanolyan csak magával törődő, önző, hedonista, a szabályokra fittyet hányó alak, mint a trónt elhagyó nagybácsi. Margit számára feldolgozhatatlan ­tragédiát jelentett, hogy az udvar nyomására nem mehetett hozzá élete szerelméhez, Peter Townsendhez, mivel az elvált férfi volt. Margit, talán bosszúból is, később számos magánéleti botránnyal keltett feltűnést, emellett ivott, láncdohányos volt és rengeteget bulizott. Pont az ellentéte volt a mindenben mértéktartó, rendkívül fegyelmezett Erzsébetnek, mégis, a nővérek nagyon szerették egymást.

VIII. Eduárd

A „dadogós” király és a trónról lelépett bátyja története nemcsak A korona című sorozatból lehet ismerős, hanem A király beszéde című Oscar-díjas filmből is, melyben Colin Firth alakította a kényszerből uralkodóvá vált Györgyöt. Bátyja, a hercegként igazi nagyvilági életet élő, nőcsábász Eduárd – akinek hosszú viszonya volt többek közt egy kurtizánnal is – egyetlen évig sem bírta királyként. Végül inkább lemondott a trónról, csak hogy feleségül vehesse elvált amerikai szerelmét, Wallis Simpsont – aki korábban évekig férjes asszonyként volt a szeretője. A beszédhibás, de rendkívül erős kötelességtudattal bíró öccse, Albert lépett helyébe a trónon VI. György néven, Eduárd pedig windsori hercegként Franciaországba költözött a feleségével. A két fivér viszonya örökre feszült maradt.

Amerikai szerelme, Wallis miatt mondott le Eduárd a trónról (Fotó: Getty Images)

András herceg

Bár a korábban Károly hercegként ismert jelenlegi uralkodó is bőven gondoskodott botrányokról Kamillával folytatott viszonya, majd a válása miatt, azért trónörökösként mindig igyekezett megfelelni az elvárásoknak. Eleve „kötelességből” vette feleségül Dianát, akibe valójában soha nem volt szerelmes. Öccse, András viszont – általános vélemény szerint Erzsébet kedvenc gyermeke – mindig is a maga kedvére élt, afféle kékvér playboyként még a Randy Andy, azaz Kanos Andris gúnynevet is kiérdemelte. Életmódja aztán nagy bajba keverte, miután kiderült, hogy közeli barátságban volt a pedofil prostituálthálózatot működtető Jeffrey Epsteinnel, és minden jel szerint a szolgáltatásait is igénybe vette. Míg Károly édesanyjuk halálát követően nemrég trónra lépett, András mára kegyvesztetté vált a királyi családban, és bő két éve visszavonult a nyilvános szereplésektől.

Epsteinnel való barátsága nagy bajba sodorta Andrást (Fotó: Getty Images)

A kiemelt képen Erzsébet királynő, Anna hercegnő és III. Károly még walesi hercegként (Fotó: Getty Images)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!