Külföldi sztár

Gwyneth Paltrow – Majdnem tragédiával végződött a tavalyi éve

A színésznő nagyon közel állt ahhoz, hogy meghitt családi pillanatok helyett újra gyászolnia kelljen – most az édesanyját.

Csak utólag osztotta meg a világgal szívszorító történetét a színésznő, aki mindennél hálásabb azért, hogy tavaly is együtt karácsonyozhatott az édesanyjával. Ő is csak jelentős késéssel tudta meg, mennyire közel jártak ahhoz, hogy ez ne így legyen. A mama, a korábban szintén híres színésznőként ismert Blythe Danner ugyanis egy ideig még előtte is titkolta, milyen súlyos, halálos kórral küzd. Erre megvolt a jó oka: pontosan ugyanaz a fajta ritka, a nyálmirigyből kiinduló rákbetegség alakult ki nála, ami húsz évvel ezelőtt Gwyneth­ imádott édesapjánál.

Római vakáción lett félárva

A rendező Bruce Paltrow szintén szájrákkal küzdött, és alig 58 évesen hunyt el – a csapás rettenetesen megviselte az akkor épp 30 éves színésznőt. Annál is inkább, mert pont az ő születésnapját ünnepelték egy római családi vakációval, amikor elveszítették a papát. A sors furcsa fintora, hogy közvetlenül nem a rák, hanem egy szívinfarktus okozta a halálát, amin már nem tudott győzedelmeskedni a legyengült szervezete. Gwyneth sokszor beszélt évekig tartó mélységes gyászáról, amely fizikai tünetekben is jelentkezett nála, és alapvetően megváltoztatta a világhoz való hozzáállását. Egy szerelem segített neki túlvészelni ezt az időszakot: nem sokkal apja halála után találkozott későbbi férjével,
Chris Martinnal, aki a legfőbb támasza lett.

Nála a volt férjnek, Chris Martinnak is mindig hoz ajándékot a Mikulás (Fotó: Archív)

Egyedül indult a harcba

Édesanyja a fájdalmas múlt miatt kezdetben inkább titokban tartotta a betegségét, pontosan tudta ugyanis, mennyire megviselné a hír Gwyneth-et és öccsét, Jake-et. Csak amikor már bízhatott benne, hogy meggyógyul, mivel kiderült, sikerült korai stádiumban diagnosztizálni a bajt, akkor fedte fel a két gyereke előtt a helyzetét. „Nem mondtam meg nekik, mert nem akartam, hogy aggódjanak értem. Én nem félek a haláltól, de tudom, őket mennyire megviselte volna” – árulta el Danner. Az 50 éves színésznőt természetesen így is sokkolta a hír, amikor szembesült az igazsággal. „Teljesen lesújtott, különösen, mivel olyan kísértetiesen felidézte apukám betegségét. Hiszen mennyi az esély arra, hogy egy házaspár ugyanazzal a rákkal küzdjön? De anyám az egyik legerősebb ember, akit ismerek. Zokszó nélkül végigcsinálta a rá váró három műtétet, a sugárkezelést és a kemoterápiát. Remélem, ha valaha hasonló kihívással kell szembenéznem, olyan méltósággal tudom majd viselni, mint ő” – mondja Gwyneth.

Édesapját, Bruce Paltrow-t húsz éve győzte le a betegség (Fotó: Profimedia)

Kerek születésnapra készülnek

A mama már szerencsére jól van, és minden jel arra utal, hogy tényleg legyőzte a rákot. A nagy közös családi karácsony után, az új évben rögtön következik egy újabb nagy ünneplés: Blythe február elején lesz 80 éves. Gwyneth már most gőzerővel készül rá, hogy méltóképpen ünnepeljék meg a kerek évfordulót. Édesapja emléke pedig ma is élő a számára. Elmesélte, hogy amikor négy éve feleségül ment második férjéhez, Brad Falchukhoz, az esküvőt annak a fának a közelében tartották, amely alatt az édesapja hamvai el vannak temetve. „Azt akartam, hogy ő is részese legyen a boldogságunknak. A felnőtt életem nagy részéből kimaradt, és nem ismerhette meg a gyerekeimet, de lélekben ma is itt van velem” – mondta.

Az unokák is rajonganak érte

Amióta a család számára is kiderült a betegsége, az unokái is körülugrálják a nagyit, akit imádnak. Blythe különösen Gwyneth lányához, a 18 éves Apple-hez áll közel, aki láthatóan ugyanúgy örökölte remek génjeit, akárcsak a lánya. Összesen négy unokája van: Apple és öccse, Moses mellett még a fia, Jake két csemetéje.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!