Külföldi sztár

Baba házasságon kívüli viszonyból és balkézről – Hogyan élnek ma a Váratlan utazás sztárjai?

A kilencvenes évek elején roppant népszerű kanadai sorozat gyerekszereplői azóta már felnőttek. Utánajártunk, mi lett Sarah-val, Felicityvel és a többiekkel.

Sarah Polley, azaz Sara Stanley – Filmrendező és háromgyerekes anya

Ma már inkább feministaként és filmkészítőként ismerik az egykori gyereksztárt, aki annak idején alig 11 évesen kezdte játszani a sorozat főhősét, a vidéki rokonokhoz kerülő árva Sara Stanley-t. A ma már 44 éves színésznő átállt a kamera túloldalára, és rendezőként, forgatókönyvíróként arat sikereket, de esszékötete is megjelent már. Főleg női történeteket mesél, ehhez pedig bőséges alapanyagul szolgál saját élettörténete. Csak felnőttként tudta meg: nem az a valódi édesapja, aki felnevelte a négy testvérével együtt. Sarah ugyanis a korán meghalt, szintén színésznő édesanyjának egy producerrel folytatott, házasságon kívüli viszonyából született. Arról pedig idén beszélt először, hogy 16 éves korában molesztálta egy nála jóval idősebb, szintén hírességnek számító férfi. Egy válás után talált rá a boldogság: másodszor 2011-ben ment férjhez, választottja a jogászdoktor David Sandomierski, akivel három gyereket nevelnek. Mindegyik kislány, a legnagyobb tízéves, a legkisebb szeptemberben kezdte az óvodát. A színésznő egy időben a politikában is aktív volt, és rendkívül fontosnak tarja, hogy a nők közügyekben hallassák a hangjukat.

Sara Stanley átállt a kamera túloldalára (Fotó: Profimedia)

Jackie Burroughs, azaz Hetty King – Már 12 éve nincs közöttünk

A Sara nagynénjét, a vénlány Hetty nénit alakító színésznő itthon Schubert Éva szinkronhangján szólalt meg. A szigorú, mégis szerethető tanárnő karaktere roppant népszerű volt. Jackie sajnos már nem él, 2010-ben 71 évesen meghalt gyomorrákban. Haláláig roppant népszerű színésznőnek számított hazájában, rengeteg sorozatban és filmben játszott. Zenész férjével hamar elváltak, így a színésznő nagyrészt egyedül nevelte fel egy szem lányát, Zoét, aki később éttermet nyitott.

Jackie Burroughs a szigorú Hetty nénit játszotta (Fotó: Getty Images)

Cedric Smith, azaz Alec King – Tönkrement a házassága

A Sara nagybátyját alakító színész ma 79 éves, és néhány éve nyugdíjba vonult, már nem forgat. Házassága, amelyből egy fia és öt unokája született, állítólag azért ment tönkre, mert hatvan fölött újra apa lett – a szeretője szült neki egy kislányt…

Cedric Smith a King gyerekek apját játszotta a sorozatban (Fotó: Archív)

Gema Zamprogna, azaz Felicity és Zachary Bennett, azaz Felix King – Jóbarátok maradtak

Bár a forgatásoknak jó ideje vége, a sorozatbeli Sara unokatestvéreit alakító két színésszel Sarah máig jó barátságot ápol. A Felicityt játszó Gema ma 46 éves, és szintén háromgyerekes anya. Férje Daniel Boich, akivel egy híján húsz éve házasok. A színésznő a filmezésnek jó ideje hátat fordított, és a mozgásművészet felé fordult: amellett, hogy piláteszstúdiót nyitott, tánctanárként és koreográfusként vett részt színházi produkciókban. Öt éve művészeti iskolája is van, ahol a színházművészet különböző válfajait oktatják. A Felixet alakító Zachary ma 42 éves, és bár máig filmezik, mellette rockerkarriert is beindított, ötfős együttesét Tin Star Orphansnek hívták. A színész kereken tíz éve nősült meg, feleségével, Meaghan Denomme-mal egy hároméves kisfiút nevelnek.

A King testvérek és ma is jóban van (Fotók: Archív, Getty Images)

Mag Ruffman, azaz Olivia King – Házfelújításban is profi

A 65 éves komika színpadi színészként is híres hazájában, sőt egy egyszemélyes kabaréval is fellépett az elmúlt két évben. Emellett lakásfelújításokról készített műsorokat, és ő maga is profi a témában, újságcikkeket is írt róla – szerinte a nők épp olyan ügyesen megcsinálnak bármit, mint a férfiak.

Mag Ruffman színpadi színészként is híres hazájában (Fotó: Archív)

Ryan Gosling is szerepelt benne!

A ma már Hollywood ­vezető szupersztárjai közt számontartott kanadai színész 16 éves kamaszként szintén szerepelt a sorozatban. Igaz, csak egy epizód erejéig bukkant fel az utolsó évadban, egy árva fiút játszott.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!