Külföldi sztár

Hiába szeretnék a női rajongók, ha facér lenne A hegyi doktor – Újra rendel sztárja

Összeszedtünk néhány érdekességet Hans Siglről, aki lassan 15 éve alakítja dr. Martin Grubert a népszerű sorozatban.

Pszichológiát hallgatott

A ma 53 éves osztrák Sigl vidéken nőtt fel, így jól ismeri a parasztgazdaságok közegét. Sokáig úgy gondolta, ő is földműveléssel fog foglalkozni. Aztán inkább mégis az ügyvédi pálya mellett döntött, fel is vették a salzburgi egyetem jogi karára. Később angol nyelvet és pszichológiát is hallgatott. Ám végül annyira elvarázsolta a színészet, hogy a tanulmányait félbehagyva, beiratkozott az innsbrucki Tiroler Landestheater énekes-táncos színészképzésére. A  sors fintora, hogy egyik első kis szerepét pont A hegyi doktor régebbi sorozatában kapta: taxi­sofőrt játszott.

A síelés a legkedvesebb téli sportja (Fotó: Archív)

A természet szerelmese

A hegyi doktor szerepét a forgatási helyszínek miatt is testhezállónak érzi, ugyanis az Alpokban érzi igazán elemében magát. Végtére is egy magaslati városkában, Rottenmannban cseperedett fel, ma pedig a bajor Ammersee melletti festői vidéken él. Szabadidejében a mai napig rengeteget túrázik, de síelni is imád.

Akkor sem szingli!

A színész rendszeresen kifigurázza a magánéletéről megjelenő hazug bulvárcikkeket, amelyekben például a házassága válságáról vagy egyenesen a válásról írnak. Bár sok női rajongó örülne, ha a 190 cm magas színész facér lenne, a hírlapi kacsákkal szemben 16 éve boldog szerelemben él feleségével, az énekesnő, fotós és reklámfilmproducer ­Susanne Sigllel. A színész legutóbb októberben fogalmazott meg egy hozzá szóló vallomást közös fotójuk mellé, amely így szólt: „Nincs szükség szavakra. De mégis néhány: szerelem, élet, örökre.”

Felesége is a show-bizniszben utazik (Fotó: Archív)

Hobbija a humora

A filmes és színházi munkák mellett nagyon szeret nevettetni, ezért egyszemélyes kabaré-előadásával is fel szokott lépni. A napokban épp egy négyórás szilveszteri műsor házigazdájaként áll színpadra, amelyből majd tévéfelvétel is készül.

Igazi mozaikcsalád: jelenlegi párjával és volt élettársa lányával (Fotó: Getty Images)

Édes mostoha

A színész unokája nemsokára hároméves lesz, igaz, a csöppség nem vér szerinti leszármazottja. Nevelt lányától, Joanától született, akit korábbi élettársa, Katja Keller hozott a kapcsolatukba. Őt is saját gyerekeként szereti egyetlen vér szerinti fia, a Kellertől született húszéves Nepomuk, valamint a mostani feleségétől való két nevelt fia, Jonas és Niklas mellett. Sigl a mozaikfamíliáját teljesen a magáénak érzi. „Mindig arra vágytam, hogy nagycsaládos legyek. Nálunk így jött össze, és így imádom.”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!